Ingezonden persbericht


LaCie fuseert met online storagedienst Wuala

Parijs, 20 maart 2009 - LaCie maakt bekend dat het fuseert met Caleido AG. Caleido is de onderneming achter de succesvolle online storagedienst Wuala. Luzius Meisser, medeoprichter van Caleido: "Wuala is een geweldige technologie die veilige en betrouwbare cloud-storage levert met behulp van niet-gebruikte capaciteit."

Wuala brengt gecentraliseerde en gedistribueerde storage samen. Het resultaat is een betrouwbare en schaalbare service. Wuala versleutelt bestanden die worden opgeslagen, en splitst deze vervolgens op in delen die op verschillende computers komen te staan.

"Gebruikers beschikken over online storage waarbij ze ook schijfruimte kunnen aanbieden. Zo kunnen ze waardevolle data veilig beschermen. Zij kunnen data op iedere plek ontsluiten en gegevens delen met anderen. Aangezien privacy een steeds belangrijker onderwerp is, wordt alles versleuteld en zorgt een robuust rechtenbeheersysteem voor bescherming tegen ongeoorloofde toegang", zegt Dominik Grolimund, medebedenker van Wuala. "Wij maken deze technologie ook beschikbaar voor bedrijven en professionele gebruikers, die binnenkort kunnen profiteren van cloud- en datacenterstorage."

LaCie heeft het voornemen om deze eerste echte cloud-storagetechnologie op te nemen in zijn storageapparaten. Dat leidt tot een krachtige, gecombineerde oplossing van lokale storage voor snelle toegang en veilige remote opslag in een cloud voor het flexibel kunnen delen van gegevens.

"LaCie heeft twintig jaar lang hard drive-technologie gepromoot. Nu is het als leider op de storagemarkt de eerste die actief is in nieuwe, toonaangevende technologieën: flash-opslag en cloud-storage. Met deze fusie ontwikkelt LaCie zich van pure hardwareleverancier tot leverancier van oplossingen. Deze nieuwe technologieën zullen gebruikers versteld doen staan en hun gebruikservaring verrijken", aldus Philippe Spruch, bestuursvoorzitter en CEO van LaCie.

Over Wuala
Wuala is een innovatieve online storagedienst. Gebruikers kunnen bestanden veilig opslaan, ontsluiten en delen met familie, vrienden en collega's. Wuala is gebaseerd op een revolutionaire technologie die grotendeels is ontwikkeld bij ETH Zürich (het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie Zürich). Gebruikers starten met 1 GB aan opslag, maar kunnen dat zoveel uitbreiden als ze willen. Dat kan door extra ruimte te kopen of zelf ongebruikte ruimte aan te bieden. Alle bestanden worden versleuteld. Gebruikers bepalen zelf wie toegang heeft tot de folder. Meer informatie is beschikbaar op www.wuala.com en www.wuala.com/press.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).