Gemeente Dordrecht

PERSBERICHT

Het calvinisme voor de lens

Erfgoedcentrum DiEP en Trouw organiseren de fotowedstrijd 'Calvijn & Ik'. Daarvoor kan iedereen foto's insturen over Calvijn, calvinisme en alles wat daarmee valt te associëren. In het Hof in Dordrecht worden de mooiste inzendingen gepresenteerd in de gelijknamige fototentoonstelling. De makers van de drie beste foto's winnen een geheel verzorgd, luxe weekend voor twee personen in historisch Dordrecht.

Een opgeheven vingertje, knielende kinderen, een streng polderlandschap. Een sobere doorzonwoning of minister Donner op zijn dienstfiets. Het zijn typisch Nederlandse fenomenen - en volgens velen zijn ze ook echt calvinistisch. Van oudsher was het calvinisme meer verbonden met woorden dan met beelden. Met de fotowedstrijd 'Calvijn & Ik' brengen Trouw en DiEP dit cultuurfenomeen in beeld. Hoe het calvinisme mensen inspireert is nu al te zien op de website www.trouw.nl/calvijn, waar de inzendingen van de fotowedstrijd worden verzameld.

Fotowedstrijd 'Calvijn & Ik'
Foto's insturen kan tot 9 april via www.trouw.nl/calvijn. Een vakjury fotografen, historici en calvinismekenners selecteert de tachtig beste inzendingen voor de fototentoonstelling. De jury stelt vervolgens een shortlist met tien genomineerden vast. Daarna kan het publiek tot 1 juni stemmen: welke van de tien genomineerde foto's spreken het meest aan? Stemmen kan via de website van Trouw en door het invullen van een stembiljet in het Hof in Dordrecht. Begin juni worden de winnaars bekend gemaakt.

Fototentoonstelling
Van 8 mei tot en met 30 augustus zijn de tachtig mooiste, aansprekendste en meest indrukwekkende foto's te zien in de fototentoonstelling 'Calvijn & Ik'. Die is ondergebracht in het Hof in Dordrecht. De tien genomineerde inzendingen krijgen een ereplaats in de Statenzaal (Hof 12).

De fototentoonstelling is gelieerd aan 'Calvijn & Wij', de eerste Nederlandse tentoonstelling over Calvijn en calvinisme in de Grote Kerk van Dordrecht. Dordrecht viert Calvijns 500ste geboortejaar deze zomer met een divers cultureel programma.


---

Noot voor de redactie (

Gemeente Dordrecht