Gemeente Zaanstad

19-03-2009
Rapportage Gemeentelijke Ombudsman klachtafhandeling participatieproces herinrichting Gedempte Gracht

Het college van burgemeester nam kennis van de rapportage van de Gemeentelijke Ombudsman over een klachtafhandeling betreffende het participatieproces van de toekomstige herinrichting van de Gedempte Gracht.

De klacht van een inwoner van Zaanstad gaat over het feit dat hij onvoldoende de gelegenheid kreeg om zijn visie over de Gracht uiteen te zetten. Een jaar later dient de man een klacht in bij de gemeente. Die handelde de klacht af zonder de man formeel te horen. De man kon zich daarin niet vinden en wendde zich met zijn klacht tot de ombudsman.

De gemeentelijke ombudsman concludeerde dat de gemeente de klacht van de verzoeker formeel via een hoorzitting had moeten horen. Dit deed de gemeente nadat de gemeentelijke ombudsman haar hier op gewezen had. Wethouder Luiten: `Als gemeente hadden wij moeten zorgen dat de verzoeker via een hoorzitting zijn klacht kon toelichten. Die mogelijkheid had bij ons zelf vandaan moeten komen en natuurlijk niet nadat ombudsman ons hier op wees. Daar hebben wij niet zorgvuldig in gehandeld. Een terechte conclusie van de ombudsman; terecht dat we het inmiddels al hebben gecorrigeerd. Volgende keer doen we het in één keer goed.'

Het complete verslag staat op www.gemeentelijkeombudsman.nl