Gemeente Zaanstad

15-03-2009
Nieuwe speeltuin en flinke opknapbeurt voor kinderboerderij in Zaandijk

Make a Difference Day. Het voltallige college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, het gemeentelijke managementteam en ambtenaren van Zaanstad stropen de mouwen op

Kinderboerderij Rooswijk in Zaandijk krijgt vrijdag 20 maart voor MADD een flinke opknapbeurt.
Nieuwe hekken voor de konijnen, nieuw zand en speeltoestellen voor de kinderspeelplaats, schone hokken voor de cavia's en konijnen, opknappen van het hele terrein en afvoeren van sloophout. Het voltallige college van BenW, het gemeentelijke managementteam en ambtenaren gaat het vrijdag druk krijgen. Samen met vrijweillers gaan ze de klussen klaren voor Make a Difference Day. `s Morgens vroeg om acht uur trakteert het college alle werkers op een ontbijt met vers gekookte eitjes van de kinderboerderij.

De kinderboerderij verdient een steuntje in de rug. Ze voorziet in een grote behoefte in de wijk. Wekelijks komen honderden kinderen met hun ouders hier na toe. De kinderboerderij brengt de natuur dichter bij de mensen. De gemeente doet graag wat terug. Het college deed al drie keer eerder aan MADD mee. Zo ging zij met rolstoelers uit een verzorgingstehuis een middagje shoppen in Zaandam, maakte zij een park in Wormerveer schoon, en fleurde zij met schilderen en schoonmaken een recreatieruimte op in een dagopvang voor geestelijk gehandicapten in Krommenie.