Politie Zeeland


---


Aanvulling op bericht O-579-Zeelandbrug afgesloten
De vrachtwagenchauffeur betreft een 49-jarige man uit Dronten. Hij heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau. Zijn vrachtwagen is in beslag genomen, omdat het Forensische Ongevallen Analyseteam van de Zeeuwse politie een onderzoek wil doen naar de vrachtwagen en de tachograafschijven. De gewonden blijken lichtgewond. Eén van de slachtoffers mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis, de ander moet een nachtje ter observatie blijven. Over hun leeftijd en woonplaats is nog niets bekend. De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk dat de lading in de tank van de vrachtwagen (ruim 7.000 liter/kilo oud vet) naar voren is ge'klotst' tijdens een harde remmanoeuvre. Auto's voor de vrachtwagen remden en daardoor moest de vrachtwagenchauffeur ook remmen.

O-580-2009 Rijbewijs ingenomen
Vanmiddag omstreeks 16.15 uur is op de Serooskerseweg in Burgh Haamstede een 23-jarige automobilist uit Bergschenhoek betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest zijn rijbewijs inleveren bij de Zeeuwse politie, omdat hij ongeveer 4 keer teveel had gedronken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

W-581-2009 Winkeldief gepakt door omstanders
Bij een drogisterij in de Walstraat werd vanmiddag een pak Pampers gestolen.
Rond 17.40 uur gebeurde het feit en de bedrijfsleider ging achter de dief aan. Ter hoogte van de Sint Jacobsstraat verloor hij de man uit het oog, maar even later, op de Oude Markt, kreeg hij de man toch weer in de gaten. Met behulp van omstanders is de winkeldief naar de grond gebracht en daar gehouden tot de politie ter plekke was. Agenten hebben de man aangehouden. De verdachet betrof een 28-jarige Vlissinger. Hij bekende het pak luiers weggenomen te hebben en is in verzekering gesteld. (De dief had namelijk al meer zaken op zijn kerfstok.) Hij zit nog vast in een politiecel in Torentijd.

W-582-2009 Winkeldief aangehouden
In een winkel aan de Kalverstraat in Middelburg is vanmiddag rond 18.00 uur ook een winkeldief aangehouden.
Een 34-jarige vrouw uit Arnemuiden werd betrapt op het wegnemen van een fles Vermouth. Zij is door politieagenten overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.