Gemeente Soest

.

Geslaagde nieuwe inwonersavond

20 maart

Soest vindt het belangrijk dat inwoners de weg naar het gemeentehuis weten te vinden. Met het organiseren van een avond als deze wil het gemeentebestuur dan ook benadrukken hoeveel waarde zij hecht aan het ontmoeten van haar inwoners.

De avond begon met een filmpresentatie over Soest. Deze film is vervaardigd door videoclub Realtime uit Soest en werd voor het eerst vertoond. In korte fragmenten konden de nieuwe inwoners zien wat Soest allemaal te bieden heeft. Burgemeester Noordergraaf gaf een korte toelichting over het gemeentebestuur.

De wethouders vertelden aan de hand van (zelfgeschoten) foto's over hun portefeuille. Vervolgens was er een informatiemarkt waar bezoekers in gesprek konden et medewerkers van de gemeente, leden van het college en raadsleden.

De avond, en met name de informatiemarkt, kenmerkte zich door een ontspannen en informele sfeer. De nieuwe inwoners konden nader kennis maken met de gemeenteraad die in de raadszaal een speciale plek had gekregen.

De brandweer was aanwezig om informatie te geven over brandveiligheid en mensen te enthousiasmeren voor het werk van brandweervrijwilligers. Bij de kraam van Natuur en Milieu konden de bezoekers kennis maken met de Kwekerij en informatie inwinnen over duurzaamheid en het klimaat.

Ook konden zij terecht bij onder andere het Uitstroom- en Activeringscentrum, de afdeling Publiekszaken, het Zorgloket, het meldpunt Woonomgeving en enkele wijkbeheerteams. Het Jazzcombo van PVO luisterde de avond muzikaal op.

De informatiemarkt