Meer aandacht voor zakelijke spaarder


BILTHOVEN, 20090320 -- Met alle aandacht voor sparen weet de consument inmiddels wel dat er meer mogelijk is met spaargeld, dan alleen de spaarrekening bij de huisbank. Velen zijn al overgestapt naar een bank die een hogere rente vergoedt. Ondernemers laten hun gereserveerde gelden echter nog vaak bij de huisbank staan. Terwijl het elders veel meer kan opleveren. HomeFinance maakt de markt van zakelijk sparen inzichtelijk met de introductie van het onderdeel zakelijk sparen op de website www.spaarrentehulp.nl.

In het jaar 2008 heeft een heuse spaaroorlog gewoed. Een aantal prijsvechters betrad de Nederlandse markt met spaarrekeningen die veel hogere rentetarieven boden dan de spaarrekeningen van de gevestigde banken. Veel spaarders werden wakker en lieten zich veroveren. Tenminste, waar het gaat om particulier spaargeld. Op het gebied van zakelijk sparen bleef het stil. Dat is vreemd, omdat er veel meer overeenkomsten bestaan tussen particulier sparen en zakelijk sparen dan veel ondernemers wellicht denken. Zo kun je als ondernemer momenteel ook profiteren van de hoge rentes die partijen als MoneYou en Credit Europe bieden. En mocht je misschien twijfelen aan de veiligheid voor het spaargeld: veel kleine bedrijven en instellingen vallen onder dezelfde garantieregeling als de particuliere spaarder.

Er bestaat echter wel één groot verschil tussen particulier sparen en zakelijk sparen. Terwijl de particuliere spaarders inmiddels talloze websites kunnen raadplegen voor het vergelijken van hun spaarmogelijkheden, moest de zakelijke spaarder het tot op heden allemaal zelf maar uitzoeken. Daar komt nu verandering in. Spaarrentehulp.nl introduceert kort na haar lancering al een nieuw onderdeel: Zakelijk sparen. De mogelijkheden met zakelijk spaargeld worden - met veel aandacht voor alle uiteenlopende voorwaarden en kleine lettertjes - helder in beeld gebracht. Een gemakkelijke manier voor ondernemers, verenigingen en stichtingen om hulp te vinden bij het maken van de beste keuze voor de gereserveerde gelden.