( BW)(AZ-FIRST-SOLAR) First Solar produceert 1 gigawatt schone zonne-elektriciteit

Business Editors

TEMPE, Arizona (VS)--(BUSINESS WIRE)--Mar 20, 2009--

First Solar, Inc., (Nasdaq:FSLR) heeft vandaag bekendgemaakt dat het 1 gigawatt (GW) heeft gegenereerd met haar geavanceerde zonnemodules sinds in begin 2002 is begonnen met de commerciële productie.

Het heeft het bedrijf ruim zes jaar gekost om de eerste 500 megawatt (MW) te produceren, en acht maanden voor de tweede 500, waarmee het totaal vandaag op 1 GW staat. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het aan het einde van dit jaar over de capaciteit zal beschikken om meer dan 1 GW per jaar te genereren— het equivalent van een gemiddelde kerncentrale.

“Dit volume stelt ons in staat om in korte tijd de productiekosten te verlagen, waardoor onze missie voor het opwekken van zonne-energie een betaalbaar alternatief wordt voor traditionele energiebronnen”, aldus Bruce Sohn, directeur van First Solar. “We waarderen de vele bijdragen die zijn geleverd door onze werknemers in het bereiken van deze 1 GW mijlpaal en zijn dankbaar voor hun harde werk.”

First Solar begon in 2002 met de productie in Perrysburg, Ohio (VS), met één enkele productielijn en ongeveer 150 medewerkers. Tegen het einde van 2009 zullen de zonnemodules van het bedrijf afkomstig zijn uit 23 productielijnen op drie continenten en zal het bedrijf meer dan 4000 mensen in dienst hebben. Het bedrijf heeft momenteel productiefaciliteiten in de VS, Duitsland en Maleisië, en kantoren in heel Noord-Amerika en Europa.

Over First Solar

First Solar, Inc. (Nasdaq:FSLR) produceert zonnemodules met een geavanceerde semigeleidertechnologie en biedt uitgebreide fotovoltaïsche oplossingen die de kosten voor zonne-elektriciteit aanzienlijk verlagen. Door schone, duurzame elektriciteit te leveren tegen concurrerende prijzen biedt First Solar een economisch verantwoord en milieuvriendelijk alternatief voor de nu op een hoogtepunt verkerende opwekking van elektriciteit uit fossiele brandstoffen. De First Solar fotovoltaïsche krachtcentrales werken zonder water, luchtemissie of afvalstroom. First Solar zet de norm voor milieuvriendelijk beheer van de levenscyclus van het product door het eerste uitgebreide inzamel- en recycleprogramma voor zonnemodules in de industrie. Van het verkrijgen van grondstoffen tot het inzamelen en recyclen aan het einde van de levensduur is First Solar gericht op het creëren van kosteneffectieve oplossingen voor duurzame energie die het milieu beschermen en verbeteren. Kijk voor meer informatie over First Solar op: www.firstsolar.com, of ga naar www.firstsolar.com/media om foto’s te downloaden.

Voor investeerders in First Solar

Dit persbericht bevat zogenaamde “forward-looking statements” (op de toekomst gerichte uitspraken) in overeenstemming met de “safe harbor”-bepalingen van Artikel 21E van de Amerikaanse “Securities Exchange Act” van 1934. De “forward-looking statements” in dit persbericht bieden geen garantie voor toekomstige prestaties. Dergelijke uitingen hebben betrekking op een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachtingen, waaronder risico’s voortvloeiende uit de bedrijfsvoering van het bedrijf met betrekking tot de producten van het bedrijf, hun ontwikkeling en distributie, economische en concurrentiefactoren en de belangrijkste strategische relaties van het bedrijf en andere risico’s die worden beschreven in de documenten van het bedrijf, die zijn geregistreerd bij de Amerikaanse “Securities and Exchange Commission”. First Solar acht zich niet verplicht tot het actualiseren van enige toekomstgerichte informatie in dit persbericht of met betrekking tot de aankondigingen die hierin worden beschreven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

First Solar, Inc.
Verenigde Staten:
Lisa Morse
+1 602-414-9361
media@firstsolar.com
of
Europa:
Brandon Mitchener
+32-2-550-3750
+49-6131-1443-399
media@firstsolar.com