Webshopgids Flavourites zet aan tot webshoppen


Online bestedingen nemen in crisis toe

UTRECHT, 20090322 -- De drukbezochte webshopportal Flavourites.nl heeft 19 maart een webshopgids op papier gelanceerd. Diezelfde dag bleek uit gegevens van Blauw Research en Thuiswinkel.org dat de online winkelmarkt ondanks de kredietcrisis nog steeds sterk groeiende is. Online bestedingen namen in 2008 met 24 procent toe ten opzichte van 2007.

Twee jaar geleden richtten Natascha Klootsema en Marije M. Mulder de portal `Flavourites - de leukste webshops' op. Inmiddels staan er zo'n 1500 webshops online, een aantal dat wekelijks toeneemt. Flavourites telt maandelijks zo'n 80.000 bezoekers. Met hun boek `Flavourites - verslavend leuke webshopgids' richt Flavourites zich vooral op vrouwen die nog níet online shoppen.

Drukbezette vrouwen
Klootsema: "We weten door het onderzoek van Blauw Research en Thuiswinkel.org dat in 2008 de online bestedingen met 24 procent zijn toegenomen ten opzichte van 2007. Vooral onze doelgroep - drukbezette vrouwen met vaak een carrière en kinderen - kiest graag voor het gemak van online winkelen. Daarnaast ontstaan online steeds meer shops die unieke, originele producten verkopen. Met Flavourites.nl en onze webshopgids `Flavourites - verslavend leuke webshopgids' laten we zien hoe leuk, handig en gemakkelijk webshoppen is. In het boekje staan meer dan honderd webshops, maar we geven er ook tips uit de praktijk voor het starten van je eigen leuke webshop en we nemen er een `kijkje achter het scherm' en interviewen shopaholics over hun webshoptips."

Online shoppen neemt toe
De lancering viel precies samen met het naar buiten komen van de laatste gegevens van de Thuiswinkel Markt Monitor 2008-2, het halfjaarlijkse onderzoek naar online consumentenbestedingen door Blauw Research in samenwerking met Thuiswinkel.org. In 2008 is de totale omzet voor online consumentenbestedingen uitgekomen op 4,85 miljard euro, een groei van 24 procent in vergelijking met 2007. Hieruit blijkt dat juist in deze moeilijke economische tijden, de consument de weg weet te vinden naar de webshopmarkt.
Mulder: "Wij hopen met onze webshopgids de online shopmarkt naar een nog hoger niveau te tillen. Daarnaast organiseren we het webshopevent Flavourites LIVE dat van 20 tot en met 22 november plaats zal vinden in het World Fashion Centre. Hier kunnen webshops zichzelf `live' presenteren aan het publiek. Zo laten we zien dat die enorme virtuele winkelmarkt ook daadwerkelijk een gezicht heeft."

Titel: Flavourites, verslavend leuke webshopgids
Uitgeverij: Uitgeverij Snor
Prijs: 9,95 euro
ISBN: 978-9079961-03-0

Flavourites
Flavourites
Klootsema, N. & M. Mulder