Gemeente Veere


Make a Difference Day in Veere

Op 20 en 21 maart.

MADD zet de schijnwerpers twee dagen op vrijwilligerswerk.

Tijdens de landelijke manifestatie MADD, dit jaar op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart, toont Nederland zich maatschappelijk betrokken door zich vrijwillig in te zetten voor een klus. Het evenement wil enerzijds waardering tonen voor het vele werk dat vrijwilligers verzetten en anderzijds mensen interesseren om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Zo werken we samen aan het behoud van onze vrijwilligersorganisaties. Landelijk komen tienduizenden mensen in actie voor sociale organisaties.

In de gemeente Veere doen raads- en collegeleden al een paar jaar mee aan MADD door klussen bij uiteenlopende vrijwilligersorganisaties te doen. Stichting Welzijn Veere coördineert deze manifestatie in de gemeente Veere.

Dit jaar valt MADD precies samen met de Landelijke Opschoondag.

Leden van de Veerse stads- en dorpsraden gaan dan samen met andere vrijwilligers aan de slag om het zwerfvuil op te ruimen. De meeste Veerse raads- en collegeleden doen aan beide evenementen mee en vullen hun vrijwilligersklus tijdens de opschoondag in.

Burgemeester Rob van der Zwaag gaat vrijdagavond naar het Jeugdhonk Aagtekerke om te helpen met de voorbereidingen van een feestelijke maaltijd. Wethouder Wim van Tatenhove gaat vrijdagochtend naar verzorgingshuis Nieuw Sandenburgh om ontbijt uit te delen en koffie te schenken.

Raadslid Arie Schot ( SGP) zal daar ook bij helpen en verder de krant voorlezen. Wethouder Jaap Melse en raadslid Dorien Maas-Stevens (PvdA) gaan in SVRZ locatie Simnia in Domburg aan de slag om te assisteren bij de spelletjesochtend, de dagbegeleiding en het uitdelen van maaltijden.