KNWV



Internationale 29er sluit zich aan bij United4

Zeilen Friday, March 20, 2009

Tijdens het 3de lustrumjaar van het United 4 Sailing circuit zal de Internationale 29er klasse als klasse acht worden opgenomen in de grootste zeilfamilie. Al enige tijd probeerden beide besturen tot elkaar te komen maar afgelopen zaterdag werd er tijdens de jaarlijkse voorjaarsvergadering dan eindelijk groen licht gegeven.

U4 voorzitter Max Blom: âEr hangen met regelmaat nieuwe klasses aan de bel om zich bij United 4 aan te sluiten, wij willen echter bij zo'n aanvraag, naast andere criteria, meer zekerheid hebben over de kansen van voortbestaan alvorens een duurzame samenwerking aan te gaanâ, zegt U4 voorzitter Max Blom. âDaarnaast is het met deze nieuwe skiff ook nog eens van belang dat de zeilers over voldoende bootbeheersing beschikken om de omstandigheden op het IJsselmeer en de Roompot aan te kunnenâ.

Voorzitter van de 29er, Henk Walraven, geeft aan dat de 29er klasse ruim 3 jaar geleden in Nederland begonnen is met grote ambities. âMet hulp van de beste nationale en internationale trainers heeft de klasse zich in Nederland uitstekend ontwikkeld. Bij de ambities hoorde uiteraard ook een aansprekend wedstrijdprogramma. We zijn er heel blij mee dat ook dat doel nu wordt bereikt met deelname aan de United 4â.

Door aanwezigheid bij de United 4 krijgt de 29er de gelegenheid om aan andere jeugdzeilers te laten zien hoe leuk het is om in deze
spectaculaire tweepersoons skiff wedstrijd te zeilen. De verwachting is dat hierdoor de groei van de 29er klasse in Nederland een sterke impuls zal krijgen. Hiermee wordt de klasse in Nederland verder versterkt om goed voor de dag te komen op de ISAF jeugd WKâs, waar vanaf 2010 de 29er aan de start komt als open tweepersoonsboot.

Het nieuwe United Four Sailing seizoen zal wederom uit 4 "stop overs" bestaan in Medemblik, twee maal Workum en de Roompot. Met 4
evenementen en meer dan 450 boten per evenement is United 4 daarmee het grootste jeugdzeilcircuit van Europa. Aanstormende jeugd op weg naar "hun" top kunnen zich tijdens de evenementen op ultieme wijze meten met de nationale en internationale concurrentie, de elementen en vooral zichzelf. Grote kracht van het succesvolle evenement is, naast een trouwe groep van deelnemers met grote namen als Merel Witteveen en Mandy Mulder, een zeer hecht team van vaste vrijwilligers en de focus op de sport.