Gemeente Brummen


Oproep gemeente: doe mee aan de Nationale schoonmaakdag

(Oorspronkelijke publicatie datum: 22-01-2009)

In 2007 organiseerde de gemeente Brummen voor de eerste maal de Nationale Schoon-maakdag. Niet zonder succes, want ruim 1.600 vrijwilligers namen deel aan de actie. Ook dit jaar wil de gemeente weer de actie organiseren. Vandaar dat het verenigingen en organisaties in onze gemeente oproept zich bij dit initiatief aan te sluiten. Tot eind februari kan men zich aanmelden voor de Nationale Schoonmaakdag, die dit jaar op zaterdag 21 maart in de agenda prijkt.

Reageren kan tot en met 1 maart
Organisaties die in de voorgaande jaren al meededen hebben van de gemeente Brummen een brief met een aanmeldformulier ontvangen. Heeft uw vereniging deze niet ontvangen, dan kunt u uw deelname doorgeven aan de heer H. Koning van de afdeling Beheer. De heer Koning is bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 85 76 of e-mailadres h.koning@brummen.nl. Wilt u dit dan uiterlijk 1 maart 2009 doen? Belangrijk is dat u ook doorgeeft hoeveel personen u verwacht op de been te kunnen brengen en welke dag uw voorkeur heeft om het zwerfvuil te ruimen.

Waarom deze dag?
Jaarlijks vindt in maart de Nationale Schoonmaakdag plaats. De organisatie van deze dag is een initiatief van de Stichting Nederland Schoon. Sinds 1990 is de Nationale Schoonmaakdag uitgegroeid tot een activiteit waaraan jaarlijks duizenden mensen deelnemen. Met vereende krachten worden zo elk jaar duizenden kubieke meters zwerfvuil verwijderd dat door de mens in zijn eigen leefomgeving is achter gelaten. In onze gemeente zijn bijvoorbeeld vrijwilligers in Leuvenheim, Oeken, Tonden en Hall en de Wildbeheer Eenheid jaarlijks actief. De gemeente Brummen is, in navolging van het succesvolle deelname in 2008, ook nu op zoek naar verenigingen in onze gemeente die de mouwen willen opstropen en meedoen met de Nationale Schoonmaakdag. Hoewel deze dag officieel voor zaterdag 21 maart in de agenda staat, is het ook mogelijk om op een andere dag deel te nemen. De gemeente ondersteunt de deelnemers uiteraard op diverse manieren, waaronder het beschikbaar stellen van alle benodigde materialen, een versnapering tussendoor en een beloning van twee euro voor elke ingezamelde zak met zwerfvuil.