Gemeente 's-Hertogenbosch

04-02-2009
Verzamel zwerfvuil en help je buurt of vereniging aan geld!

21 maart: zwerfafvaldag
De gemeente 's-Hertogenbosch organiseert dit jaar wederom een zwerfafvaldag voor de hele stad. Op zaterdag 21 maart kunnen verenigingen in `s-Hertogenbosch zich inzetten voor een schonere stad door het vullen van zakken met zwerfafval. De verenigingen vullen daarmee hun eigen kas, want voor hun inspanningen ontvangen zij een bijdrage (75 euro per vereniging en 7 euro per deelnemer). Als u geen lid van een vereniging bent, dan kan u uiteraard ook meedoen aan deze zwerfafvaldag.

Elke sportvereniging, carnavals- of, muziekvereniging, scoutingclub, bewonersorganisatie, buurt- of wijkraad in 's-Hertogenbosch kan meedoen aan de actie. Al deze verenigingen in de gemeente ontvangen in januari een brief over de actie. Hebt u geen brief ontvangen, maar u wilt uw vereniging wel aanmelden, neem dan contact op met Léon Dekkers, tel. (073) 615 95 28.

Vorig jaar
In 2008 werd de zwerfafvaldag in 's Hertogenbosch voor de tweede maal gehouden. Zo'n 300 enthousiaste vrijwilligers hebben samen de handen uit de handen gestoken. Samen hebben zij ongeveer 11.000 kilo afval opgeruimd.

Zwerfafvaldag
Wat verwachten wij van de vrijwilligers? Op zaterdag 21 maart worden deelnemers om 9.30 uur verwacht. Daar ontvangen zij handschoenen, veiligheidshesjes en afvalzakken. Iedere aangemelde vereniging ontvangt een overzicht van de straten die schoongemaakt moeten gaan worden. Nadat de taak erop zit, waarschijnlijk is dit rond 13.00 uur, kan iedereen bij het verzamelpunt de hesjes inleveren en onder het genot van een kopje koffie nog even napraten.

Aanmelden
Om het schoon te maken gebied en het aantal deelnemers op elkaar te kunnen afstemmen, kunnen per vereniging minimaal tien leden en maximaal dertig leden worden aangemeld. Minimum leeftijd voor deelname is 12 jaar. U kunt uw vereniging tot uiterlijk 6 maart 2008 aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen en aan ons op te sturen. Binnenkort krijgen de verenigingen het aanmeldingsformulier via de post en anders kunt u het aanmeldingsformulier downloaden via deze website .

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de actie, dan kunt u contact opnemen met de Léon Dekkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, tel. (073) 615 95 28.