Gemeente Westvoorne


Hoe fit bent u?

Bent u in de leeftijdscategorie 55 tot 65 jaar en woont u in Rockanje? Doet u amper aan sport? En vraagt u zich af of u nog wel in goede conditie bent? Op 21 maart kunt hier een antwoord op krijgen. De gemeente Westvoorne organiseert in Sport en Cultureel Centrum De Merel in samenwerking met Sportservice Zuid-Holland een fitheidstest.

De test wordt afgenomen door testleiders van Sportservice Zuid-Holland, die ervaring hebben met het begeleiden van oudere sporters. Er wordt niet alleen gekeken naar uw uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, coördinatie en reactievermogen. Maar ook naar uw bloeddruk, lengte en gewicht.

Aan het eind van de test bespreken beweegadviseurs de resultaten met u en ontvangt u een persoonlijk advies. Met deze informatie kunt u zich opgeven voor een gevarieerd beweegaanbod bestaande uit tien lessen. Dit introductieprogramma loopt van half april tot aan de zomervakantie. Het beweegaanbod bestaat uit verschillende sporten en houdt rekening met uw persoonlijke conditie en bewegingsmogelijkheden. Sporten is niet alleen gezond, maar ook een goede manier om te ontspannen. Bovendien maakt u kennis met mensen die net als u in beweging willen komen.

De gemeente Westvoorne vindt plezier in bewegen belangrijk. Vandaar dat de gemeente een groot deel van de kosten op zich neemt. Hierdoor betaalt u voor de fitheidstest drie euro en voor het voor het beweegaanbod 25 euro.

Alle inwoners van Rockanje in bovenvermelde leeftijdscategorie hebben inmiddels een brief met vragenlijst ontvangen. De ingevulde vragenlijst kan in een antwoordenvelop worden teruggestuurd naar de gemeente voor vrijdag 27 februari. Daarna ontvangt iedereen die zich heeft opgegeven een schriftelijke uitnodiging voor de test.

We hopen dat de fitheidstest net als 2005 weer een groot succes wordt.