Gemeente Bernheze

Grote schoonmaakdag buitengebied Bernheze

zwerfafval

Wie helpt mee op 21 maart 2009

Zoals ieder jaar staat de derde zaterdag van maart in het teken van de (nationale) schoonmaakdag. Dit jaar valt de derde zaterdag op 21 maart. Vele wildbeheereenheden (WBEs) organiseren in hun eigen omgeving een opruimactie. Zo ook de Stichting Samenwerkingsverband Wildbeheereenheden Bernheze. Deze bestaat uit WBE Aa en Leijgraaf, (Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch), WBE Heesch en WBE Nistelrode.

Dit jaar nodigen wij zowel particulieren als verenigingen uit mee te helpen het buitengebied schoon te maken. Het doel van de schoonmaakdag is alle zwerfvuil in het buitengebied op te ruimen. Zwerfvuil komt in de leefgebieden van planten en dieren terecht en veroorzaakt daar een ongezonde situatie. Regelmatig opruimen is dan ook noodzakelijk. Bovendien oogt het buitengebied door schone bossen, bermen en sloten nog aantrekkelijker.

De organisatie van de schoonmaakdag loopt via de drie WBEs. De gemeente stelt handschoenen, vuilniszakken en containers beschikbaar. Iedereen mag in principe meedoen. De schoonmaakdag is het gemakkelijkst te organiseren wanneer het schoonmaken in groepsverband gebeurt (door verenigingen). Verenigingen die deelnemen aan de schoonmaakdag krijgen van de gemeente Bernheze 10,- per deelnemend verenigingslid. Redenen genoeg om allemaal te komen helpen om het buitengebied van Bernheze nóg gezonder en aantrekkelijker te maken!

Opgeven
Deelnemers kunnen zich (onder andere via de secretaris van hun vereniging) opgeven bij de volgende contactpersonen:

Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch en Loosbroek:
WBE Aa en Leijgraaf: L. v. Gemert, Bernhardlaan 26, 5342 GG Oss, telefoon/fax (0412) 63 26 77, e-mail: Louis-van-gemert@hetnet.nl. Nistelrode:
WBE Nistelrode: H. v.d. Tillaart, Menzel 63, 5388 SX Nistelrode, telefoon (0412) 61 24 67, e-mail: goeiemorgen@home.nl. Heesch:
WBE Heesch: T. v.d. Berg, Pastoor Boelenstraat 2, 5384 GR Heesch, telefoon (0412) 45 39 84.

Opgave is mogelijk tot 2 maart 2009.

De contactpersonen verstrekken bij aanmelding meer informatie over het programma. Bij grote interesse is het mogelijk dat verenigingen/organisaties maar met een beperkt aantal leden kunnen deelnemen. Deelname wordt in volgorde van opgave bepaald. Uiteraard streven we ernaar alle aangemelde verenigingen mee te laten doen. Voor de organisatie ontvangen we graag tijdig de lijst met deelnemers.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35