Botanische tuinen Utrecht


Zaai- en Kweekweekend Fort Hoofddijk

Laat het voorjaar maar komen!

Het is weer tuintijd! Wie staat zo vroeg in het voorjaar nou níet te popelen om weer met tuinieren te beginnen als het eerste lentezonnetje zich laat zien? Gelukkig organiseren de Utrechtse Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk voor alle tuinlustigen weer het bekende Zaai- en Kweekweekend (21 en 22 maart). Daar kan iedereen naar hartelust zaadjes en plantjes uitzoeken, oefenen met stekken, planten scheuren en warm lopen voor alle dingen die in het voorjaar in een tuin moeten gebeuren.

Informatie, workshops en een rondje tuin
Tijdens het weekend geven mensen uit de tuin en externe experts informatie over planten, het aanleggen van tuinen en demonstreren de verschillende vermeerderingstechnieken. Bezoekers kunnen bij deze `tuinierdokters' ook terecht met allerlei vragen over hun eigen tuin- of plantenproblemen.

Ook bij de stands van de aanwezige liefhebbersverenigingen is veel informatie te krijgen over specifieke plantengroepen. Vaak zijn er ook planten en stekjes te koop. Al dat enthousiasme werkt aanstekelijk en het is dan ook altijd een gezellige uitwisseling van kennis en ervaring. Daarnaast ontbreken professionele verkopers natuurlijk niet, zodat er voor iedereen een ruime keus is.

Het complete programma en een lijst van deelnemers staat ruim van de tevoren op onze site botanischetuinen.uu.nl.

En hoewel het nog vroeg in het jaar is, valt in de tuin zelf toch al het nodige te beleven. Op de Stinzenhelling staan de bosanemonen en andere stinzenplanten in bloei en ook in de Rotstuin valt al het een en ander te zien. En de Tropische en subtropische collecties zijn ook in deze tijd van het jaar vaker een bezoek waard.

Informatie
Het Zaai- en Kweekweekend vindt plaats in het Kassencomplex van de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). De Tuinen zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegangsprijzen bedragen EUR 6,50 voor volwassenen, EUR 5,- voor 65+ en EUR 2,- voor kinderen van 4-12 en houders van een U-pas. Met Museumkaart is entree gratis.
De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 11 en 12. Voor meer informatie kunt u de informatietelefoon van de Tuinen bellen: 030-2535455 of de website raadplegen:
www.botanischetuinen.uu.nl