Stadsdeel Amsterdam Centrum


Vrijwillige voorjaarschoonmaak - Geef je nu op!

9 maart 2009

Al vaak gespeeld met de gedachte om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar nog nooit de stap gezet? Noteer dan 21 maart a.s. vast in uw agenda. Die dag komen in heel Nederland duizenden vrijwilligers in actie. Stadsdeel Centrum organiseert 's middags een schoonmaakactie van een aantal speeltuinen in Centrum Oost. Aansluitend wordt door Wil Codrington, portefeuillehouder Welzijn, voor het eerst de Vrijwilliger van het Jaar 2009/2010 van stadsdeel Centrum bekend gemaakt.

De voorleesmoeder, de penningmeester van het zangkoor, de chauffeur van Tafeltje-dek-je: wat zou de wereld moeten beginnen zonder al die vrijwilligers die soms dagelijks voor anderen in touw zijn? Om het belang van vrijwilligerswerk nog eens te onderstrepen is vorig jaar de campagne "Wat doe jij voor de buurt" gelanceerd. Portefeuillehouder Wil Codrington: 'We willen vrijwilligers die al actief zijn in de binnenstad graag voldoende ondersteuning geven. Bovendien willen we bewoners die nog niet actief zijn als vrijwilliger uitnodigen om mee te doen.'

MADD

Een uitgelezen kans om kennis te maken met vrijwilligerswerk is er op 21 maart. Dan is het in heel Nederland Make A Difference Day, oftewel MADD. Naar verwachting gaan honderdduizend Nederlanders aan de slag om klussen te doen die altijd al eens hadden moeten gebeuren. Denk hierbij aan het verven van een clubhuis, het uitmesten van de hokken in een asiel, een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis of het op orde brengen van de administratie van de tafeltennisvereniging. Hele bedrijven steken soms met al hun werknemers de handen uit de mouwen.

Schone speeltuinen

Ook in Amsterdam kan het die dag gonzen van de vrijwillige initiatieven. Stadsdeel Centrum heeft in ieder geval een schoonmaakactie van een aantal speeltuinen in Centrum Oost op het programma staan.

Ook meedoen?

Meldt u dan nu aan via communicatie@centrum.amsterdam.nl ovv vrijwilligersactiviteit. De middag start om 13.00 uur en wij informeren u binnenkort over het programma van deze mooie dag.

Pluim

De middag wordt afgesloten met een borrel en een primeur: de bekendmaking van de Vrijwilliger 2009/2010 van stadsdeel Centrum. Wil Codrington: 'Vrijwilligers zijn vaak bescheiden mensen die niet graag met hun inspanningen te koop lopen. Toch zijn ze zo belangrijk dat we ze graag eens willen bedanken.'

Daarom zoekt het stadsdeel samen met u naar aansprekende kandidaten. Kent u iemand die zich op een bijzondere manier inzet als vrijwilliger voor het stadsdeel? Iemand die een flinke pluim verdient? Aarzel niet en meld uw kandidaat aan via communicatie@centrum.amsterdam.nl

Voor de goede orde: het gaat om mensen die vrijwilligerswerk doen in stadsdeel Centrum en die aangesloten zijn bij een organisatie. De hoofdprijs bestaat uit een heerlijk verwenweekend voor twee personen.