Gemeente Leudal


Persbericht

Leudal, 5 maart 2008

Gemeente Leudal doet mee aan Landelijke Opschoonacties

De gemeente Leudal doet op zaterdag 21 maart a.s. mee aan de Landelijke Opschoondag. Op die dag steken vrijwilligers en scholieren de handen uit de mouwen om een stukje van het gemeentelijk grondgebied zwerfafvalvrij te maken. Deelnemers zijn vrijwilligers van de Wildbeheereenheden Waterbloem en Hunsel, dorpsraad Nunhem en leden van de Jeugdcontactraad Buggenum en in samenwerking met leerlingen van de Antoniusschool in Buggenum.
Een aantal andere basisscholen in de gemeente is benaderd met de oproep om in de maand april met leerlingen van de groepen 7 of 8 een opschoonactie te organiseren op een eigen gekozen locatie in de buurt van hun school.
Scholen die meedoen ontvangen op kosten van de gemeente het educatiepakket `Zwerfafval: mooi niet!'. De gehele actie wordt in opdracht van de gemeente gecoördineerd door Natuur- en Milieueducatiecentrum St.-Elisabethshof.
Nauwe samenwerking met gemeente
Opsporingsambtenaren van de gemeente, de zogenaamde BOA's, zullen voorafgaand aan de opschoonactie op 21 maart, extra toezicht houden op illegale stortingen van afval en indien nodig boetes uitdelen. Daarnaast zorgt de gemeente voor materialen als bijvoorbeeld prikstokken en de afvoer van het ingezamelde afval. Ook een aantal andere organisaties draagt bij aan uitvoering van de opschoonactie. Zo stelt Reinigingsdienst Maasland gratis containers beschikbaar en leent Staatsbosbeheer afvalprikkers en -grijpers uit. In samenwerking met al deze organisaties wordt de opschoonacties vast een groot succes. Meehelpen?
Wilt u op zaterdag 21 maart ook meehelpen om onze gemeente een stukje schoner en duurzamer te maken? Neem dan contact op met projectmedewerkster zwerfafval, mevr. Ellen Luijks tel. 0475 ­ 497010 of e-mail: centrumelisabethshof@leudal.nl voor informatie over waar u die ochtend terecht kunt om een handje te helpen. Er wordt in ieder geval gewerkt in de kern van de dorpen Buggenum, Nunhem en in het buitengebied van de dorpen Heythuysen, Roggel, Hunsel, Neeritter en Ittervoort.