Waterschap Rivierenland

Landelijke opschoondag 21 maart

Publicatiedatum : 11 maart 2009

De natuur hou je natuurlijk schoon! Dat is het motto van de Landelijke opschoondag op zaterdag 21 maart. Op die dag gaan vrijwilligers in het hele land zwerfafval opruimen in de natuur. In het rivierengebied gebeurt dit op die dag vooral in de Alblasserwaard. En in de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid is 's middags te zien wat een week zwerfvuil opruimen zoal oplevert. Waterschap Rivierenland ondersteunt deze initiatieven van harte.

Schoonmaakactie Alblasserwaard

In de Alblasserwaard organiseren de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en de Stichting Nederland Schoon een grote actie om afval te verwijderen van terreinen en uit sloten en vaarten. Vissers, jagers, watersporters, scholieren en scouts voelen zich betrokken bij hun gebied en dragen op 21 maart allemaal hun steentje bij. Dat leidt tot een goed leefmilieu voor mensen, dieren en planten. Bovendien laten mensen in een opgeruimde omgeving minder snel nieuw afval achter. Al zo'n 15 jaar is het waterschap (vroeger als Hoogheemraadschap van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden) betrokken bij de schoonmaakactie. Op 21 maart zorgt het waterschap o.a. voor afvalcontainers. Wilt u meedoen aan de actie in de Alblasserwaard? Alle hulp is welkom. Kijk voor verzamelpunten en overige informatie in het nieuwsbericht van de organisatoren (Word document) .

Actie in Malburgen, Arnhem-Zuid

Het resultaat van een week afval opruimen in de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid wordt op zaterdagmiddag 21 maart tussen 15.00 en 17.00 uur verzameld in winkelcentrum De Drieslag. Dat laat zien hoeveel minder zwerfafval er in onze omgeving terecht komt, als we op een verantwoorde wijze met ons afval omgaan. De wijk wordt schoner en leefbaarder. De schoonmaakactie in Malburgen is een onderdeel van de actie Opgeruimd Malburgen: een gezamenlijk initiatief van de gemeente Arnhem, politie Gelderland Midden en Waterschap Rivierenland om zwerfafval tegen te gaan. Kijk voor meer informatie over deze actie op de site van de gemeente Arnhem.

Goede start van het buitenseizoen

Elders in het rivierengebied zijn op andere momenten vergelijkbare schoonmaakacties. Daarnaast ruimen medewerkers van het waterschap het hele jaar door rommel op die zij tijdens hun werkzaamheden in sloten en andere watergangen tegenkomen. De grote schoonmaakactie in maart zorgt voor een goede start van het buitenseizoen!