Gemeente Voerendaal

11/3/2009 - Landelijke Opschoondag ook in de gemeente Voerendaal

De gemeente Voerendaal doet op 21 maart mee aan de Landelijke Opschoondag. Gedurende deze dag ontdoen vrijwilligers in heel Nederland de natuur van het achtergelaten zwerfvuil. De gemeente, de Koninklijke Jagers Vereniging (Wildbeheereenheid Voerendaal) en de Scouting werken reeds enkele jaren samen voor de organisatie van deze dag. Om burgers van Voerendaal te informeren over deze schoonmaakactie en kennis te laten maken met de instanties die betrokken zijn bij natuur, natuurbeheer en landbouw, zal de officiële start om 10.00u, de mini-infomarkt en de sluiting van de dag plaatsvinden op het plein van het winkelcentrum Furenthela te Voerendaal.

Doel
Het doel van deze dag is drieledig namelijk de natuur ontdoen van het zwerfvuil, de burger bewust maken van deze vorm van vervuiling en de kracht en schoonheid van het landelijk gebied tonen.

Programma
Het programma bestaat uit twee onderdelen te weten de feitelijke opschoonactie door jagers en scouts en de mini-infomarkt om winkelend publiek te informeren over het beheer en benutten van de natuur.

10.00 uur
Officiële opening door de Burgemeester Ed Sprokkel onder begeleiding van jachthoornblazers

10.15 uur
De leden van de scouting starten met het natuurspel en het opschonen van de groenstroken nabij de dorpskern
De jagers vertrekken naar hun velden om zwerfvuil op te ruimen Start info-markt en demonstraties (valkenier, jachthonden, jachthoornblazers)

13.00 uur Terugkomst scouts en jagers op het plein Verzamelen afval in de voertuigen van Openbare Werken Uitdelen van presentje aan alle vrijwilligers

Officiële sluiting door wethouder Anny Winthagen-Bock

Wij nodigen u van harte uit om tijdens de Landelijke Opschoondag aanwezig te zijn in Voerendaal en verwelkomen u graag op 21 maart om 10.00 uur op het plein van het winkelcentrum Furenthela te Voerendaal.