Hulpverleningsdienst Groningen


Open dag over Seksuele Gezondheid bij Sense Noord Nederland Gepubliceerd: 12 maart 2009, 12:14

Sense NN logo schaduw _klein

Op zaterdag 21 maart 2009 opent Sense Noord Nederland, locatie Groningen, haar deuren. Die dag laten GGD Groningen, het Centrum voor Seksuele Gezondheid Groningen en andere partners binnen Sense Noord Nederland zien wat zij voor Groningers doet op het gebied van seksuele gezondheid. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur is iedereen uit Groningen welkom op het Hanzeplein 120, het GGD gebouw tegenover de hoofdingang van het UMCG, èn de Radesingel 11, het gebouw van het Centrum voor Seksuele Gezondheid Groningen/ Stimezo. Wethouder Jannie Visscher opent de dag door zes portretten, de gezichten van Sense Noord Nederland, te onthullen.

Tijdens de open dag kunnen stadjers, Groningers en professionals vanaf 14 jaar kennismaken met Sense Noord Nederland. Sense Noord Nederland laat zien wie zij is en wat zij doet door middel van een informatiemarkt, gastlessen en -colleges over seks, gezondheid en liefde, rondleidingen langs een soa-kamer en abortuskliniek, spreekuren en filmpjes. Met de open dag wil Sense Noord Nederland:
* Seksuele gezondheid bespreekbaar maken;
* Laten zien dat in het noorden en in Groningen een stevig netwerk is opgebouwd voor iedereen met vragen over seksualiteit;
* Laten zien waar mensen terecht kunnen met vragen of problemen over seksualiteit;

* Laten zien dat er wat aan problemen gedaan kan worden.

Wethouder Jannie Visscher opent de dag door het nieuwe PR-materiaal van Sense Noord Nederland aan het publiek te tonen. In de zomer en het najaar van 2008 is Sense Noord Nederland bezig geweest een eigen gezicht te ontwikkelen. GGD Groningen is toen een promotiecampagne gestart. Deze begon met een speurtocht naar het G roningse gezicht voor Sense in de provincie Groningen. Dit heeft in september 2008 zeven modellen opgeleverd. Deze zeven modellen prijken nu op posters, flyers en folders, het reclamemateriaal van Sense in Groningen. Jannie Visscher toont zes A0 poster voor het eerst aan het publiek.

Sense Noord Nederland is een samenwerking tussen de GGD'en Groningen, Drenthe en Friesland, het Centrum voor Seksuele Gezondheid Noord Nederland, het UMCG, het MCL en het FIOM. Sense Noord Nederland biedt eerstelijns seksualiteitshulpverlening aan jongeren. Jongeren tot 25 jaar kunnen gratis terecht bij Sense voor vragen over seksualiteit. Maar uiteraard staan de deuren ook open voor 25 plussers. Zie voor meer informatie ook op http://www.sensenoord.nl.