Gemeente Sint-Oedenrode


Laatste wijziging op: 12 maart 2009

Landelijke Opschoondag

Rooise vrijwilligers steken zaterdag 21 maart de handen uit de mouwen

De gemeente Sint-Oedenrode doet op 21 maart aanstaande mee aan de Landelijke Opschoondag. Een groot aantal rooise vrijwilligers is deze dag actief voor een schonere leefomgeving. De organisatie is in handen van Wildbeheereenheid Midden Brabant in samenwerking met de gemeente. De activiteiten in Sint-Oedenrode starten om 9.15 uur.

Zwerfafval

Zwerfafval blijft een groot probleem. Uit onderzoek blijkt, dat dit onderwerp hoog genoteerd staat op de lijst van irritaties. Om zwerfafval aan te pakken en Nederland schoner te krijgen is de Landelijke Opschoondag georganiseerd. Gemeenten en andere organisaties die actief zijn in de strijd tegen zwerfafval, houden deze dag hun eigen opschoonactie.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van de partners van het Impulsprogramma Zwerfafval; VNO-NCW, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Ministerie van VROM, Stichting Nederland Schoon en SenterNovem.

Programma Sint-Oedenrode

Het programma voor de opschoondag in Sint-Oedenrode ziet er als volgt uit:
09.15 uur Verzamelen deelnemers voor het gemeentehuis 09.20 uur Welkomstwoord door wethouder René Dekkers 09.30 uur Startsein opschoonactie
12.00 uur Afsluiting opschoonactie in het gemeentehuis

Burgemeester Wernerplein 1 5492 GD Sint-Oedenrode tel: 0413-481911 e-mail: info@sint-oedenrode.nl