Gemeente Borsele

Muziektheater âZeeuwse Vrouwenâ

Op zaterdag 21 maart brengt theaterproductiehuis Zeelandia de productie âZeeuwse Vrouwenâ. Dit muziektheater is gebaseerd op het boek âZeven Zeeuwse Vrouwenâ van Kees Slager. De voorstelling vindt plaats in De Stenge in Heinkenszand en begint om 20.00 uur.

Gefascineerd door de leefwereld van hun grootmoeders, duiken vier jonge actrices in de geschiedenis van de vorige eeuw. Zij vertellen de verhalen van gewone vrouwen, opgegroeid in gezinnen van arbeiders en middenstanders. Vrouwen bij wie het leven sporen heeft achtergelaten. Ze zijn er door getekend en soms gekneusd, maar ze zijn er niet aan onderdoor gegaan. De meesten zijn er sterk en strijdbaar van geworden. Openhartig vertellen zij over de schrijnende, vrolijke en vertederende momenten in hun bestaan. Wat de vrouwen opvallend gemeen hebben is hun liefde voor het zingen.

Â

Angelique de Bruijne, Astrid van Eck, Gonny Gaakeer en Julia van de Graaff, actrices met Zeeuwse roots en een passie voor muziek, schetsen een beeld van de Zeeuwse samenleving in de twintigste eeuw. Het boek van Kees Slager, Zeven Zeeuwse Vrouwen, is hierbij een rijke inspiratiebron. Het muzikale talent van de actrices en hun kwaliteiten als vertellers, maken van Zeeuwse vrouwen een meeslepend en herkenbaar muziektheater! Voor meer informatie kijkt u op www.nazomerfestival.nl of

www.theaterzeelandia.nl.

De toegangsprijs bedraagt ⬠12,-. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Stadsschouwburg Middelburg, Molenwater 99, open op maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur. Reserveren kan ook via 0900-3300033.