ProRail

Persbericht

13-03-2009

Weekend 21 en 22 maart: groots werk aan het spoor in Houten

Geen treinverkeer. Onderdoor afgesloten zaterdagavond en zondag.

De tweede nieuwe spoorlijn in Houten is bijna klaar. In het weekend van 21 en 22 maart 2009 wordt de nieuwe lijn aangesloten op het landelijke spoor. ProRail werkt dan dag en nacht aan het spoor. Datzelfde weekend wordt in het centrum ook het oude spoorviaduct in het Onderdoor gesloopt. Daarom wordt het Onderdoor vanaf zaterdag 18.00 uur en zondag afgesloten. Fietsers moeten omrijden en voetgangers kunnen gebruik maken van gratis pendelbusjes van ProRail. Maandag vanaf 05.00 uur is het Onderdoor weer open. Maandag rijden ook de treinen weer.

Geen treinverkeer

Vanwege de werkzaamheden is er geen treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Geldermalsen in het weekend van 21 en 22 maart. NS laat vanaf De Molen bussen rijden voor reizigers. Voor de bus zijn gewone treinkaartjes nodig. Die zijn te koop bij de NS-kaartautomaten (niet in de bus). Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een kwartier tot een half uur.

NS-bussen op De Molen

Vertrek- en aankomstpunt van alle NS-bussen is de bushalte aan De Molen in Houten. Tussen Houten en Utrecht Centraal rijden vier NS-snelbussen per uur. Reizigers naar Utrecht Lunetten kunnen met hun treinkaartje op Utrecht Centraal overstappen op de GVU-buslijn 1 of 8 naar Lunetten. Voor reizigers naar Culemborg en Geldermalsen laat NS stopbussen rijden.

Onderdoor afgesloten; pendelbusjes en treintje

Vanaf zaterdag 21 maart 18.00 uur is het Onderdoor afgesloten. Gratis pendelbusjes van ProRail vervoeren voetgangers van oost naar west via de Rondweg noord. De busjes rijden tussen Het Rond en de kruising Onderdoor / Het Kant bij het gemeentehuis. Op zondag rijdt er ook een treintje tussen Het Rond en Het Kant om mensen in Houten nog een aangenaam tochtje te bezorgen.

Fietsers rijden om

Fietsers kunnen van oost naar west via de tunnel Vlierweg of via het fietspad Rondweg Noord. Deze route is met borden aangegeven.

Werkweekend

In het weekend moet veel werk worden verzet. Dat zorgt voor forse overlast. Al in de nacht van donderdag 19 maart wordt er op het traject door Houten nieuw grind gestort. Voor omwonenden is er die nacht dus al geluidhinder. En dat gaat het hele weekend dag en nacht door. Bij de Rondweg Zuid en ter hoogte van de Fortweg wordt het oude op het nieuwe spoor worden aangesloten. In het centrum wordt het oude viaduct gesloopt en wordt er een nieuw, tijdelijk perron 1 aangelegd. Vanaf maandag 23 maart rijden alle treinen richting Utrecht via het nieuwe hoge spoor. Dat is dan bereikbaar via een extra trap en hellingbaan.

Meer informatie

In het centrum van Houten verspreidt ProRail een flyer en bouwkrant. De bouwkrant ligt ook in het gemeentehuis. Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u verder de website www.prorail.nl/randstadspoor bezoeken. Voor informatie over het treinverkeer: www.ns.nl.

Indien u vragen heeft over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan naar publiekszaken@houten.nl of bel naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990000.
Beide instanties zijn alleen op kantooruren in staat om uw vragen te beantwoorden.