Maak kennis met 1e Nederlandse Academie Culinaire Historie op 21 maart

16/03/2009 10:39

Culinair Historisch Kookmuseum


1e landelijke opleiding : Academie Culinaire Historie

Koken is een taal waarin de gemeenschap zich uitdrukt. De samenhang tussen taal en eetgewoonten als het verband tussen het culinaire en dat wat men cultuur noemt.

Deze opleiding geeft een overzicht van waarop het eten en drinken zijn basis vond.

Voeding- en eetcultuur, kortom geschiedenis op de keukentafel, in de kunst, Food Design, muziek en eten buiten de deur. Landbouw, vooral biologisch, ecotuinen, slow food bereidingen, agro-industrie en duurzaamheid.

In het eerste jaar zullen aan de orde komen:


1. Geschiedenis en functies van voedsel.


2. Koken door eeuwen heen, vijf eeuwen kooktraditie.


3. Praktische kennis van betrouwbare recepten.


4. Bezoek aan bedrijven. Achtergrond van diverse vormen van bedrijven, die ambachtelijk en biologisch produceren.


5. Zelfwerkzaamheid door opdrachten uit te voeren en presentaties te houden binnen aangegeven kaders. Hierbij krijgt u tips over museum bezoek en literatuur.


6. Koken, proeven van uit de wereld keuken.


7. De effecten van kleuren en smaken.

Eerste bijeenkomst:

Streefdatum voor een eerste zogenaamde kennismakingsbijeenkomst 21 maart 2009.

Het is de bedoeling op deze dag het complete programma aan te bieden waardoor de toekomstige deelnemers een idee zullen krijgen van de onderwerpen die behandeld zullen worden en welke didactische werkvormen gebruikt zullen worden.

Dagindeling en locatie:

Deze dag begint om 10.00 uur en zal rond 17.00 uur afgerond zijn.

Vanaf 09.15 uur ontvangst met koffie

Culinair Historisch Museum

Boerestreek 9 8426 BM Appelscha 0516-430178

U bent van harte welkom

Carolina Verhoeven 0649333078

Vaart zz 75 8426 AG Appelscha

www.kookmuseum.nl

kookmuseum@planet.nl

0516-431145 Kookschool de Vleer, Vaart zz 75 8426 AG Appelscha

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kookmuseum.nl