Gemeente Putten

Putten doet weer mee aan de landelijke opschoondag

Zaterdag 21 maart 2009 is de landelijke opschoondag. Ook de gemeente Putten doet weer mee.
Het doel van de opschoondag is om inwoners bewust te maken van afval: het voorkomen van (zwerf)afval en het opschonen van Putten.

Op 21 maart zullen zo'n honderd inwoners van Putten in verschillende groepen actief zijn tijdens de landelijke opschoondag. Vijf van deze groepen doen al meerdere jaren mee. De Stichting Natuur en Milieubescherming Putten combineert al enkele jaren de opschoondag met het overzetten van padden (omgeving Krachtighuizerweg). Het Puttens Mannenkoor ruimt weer de omgeving van hun oefenlocatie (Hooiweg) op en de groep bewoners uit de omgeving van de Luzernestraat neemt de buurt weer eens goed onder handen. De groep inwoners rond de Beulekampersteeg wordt met het jaar groter en zal dit jaar het grootste deel van het gebied tussen de Voorthuizerstraat en de grens met Nijkerk opschonen. Ook de Stichting Grensverleggende Talenten zal dit jaar weer van de partij zijn. Een aantal autistische jongeren en hun begeleiders zullen de omgeving van het SGVT-gebouw (Husselsesteeg) en Keizerswoert onder handen nemen.
Nieuw dit jaar is een groep jongeren van het Christelijk College Groevenbeek. Zij zullen als onderdeel van hun maatschappelijke stage het oostelijk deel van het centrum en het gebied rond hun school (Korenlaan) opruimen.
Wethouder B. Siksma zal met een aantal partijgenoten van de VVD en een aantal individuele deelnemers beginnen het westelijk deel van het centrum op te schonen. In de loop van de ochtend zal de wethouder ook bij de meeste andere groepen een handje gaan helpen.

Ook nieuw dit jaar is dat de landelijke opschoondag samen valt met Make a Difference Day (www.madd2009.nl). Op deze dag worden zoveel mogelijk mensen gevraagd zich als vrijwilliger in te zetten, met als doel het vrijwilligerswerk in Nederland een stimulans te geven.
---