Stadsdeel Amsterdam Centrum


Nieuwe toegangspoort Speeltuin De Waag

16 maart 2009

Onder de noemer ' Open de poort' vindt op zaterdag 21 maart de feestelijke onthulling plaats van de nieuwe, fraai vormgegeven, toegangspoort van Speeltuin De Waag.

Een substantiële bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en diverse co-sponsoren hebben de realisatie van het ontwerp van Su Tomesen mogelijk gemaakt. Daarnaast is er, mede dankzij bijdragen van stadsdeel Centrum, een prachtig nieuw hek rond de speeltuin verrezen.

Feest en muziek

Een parade-optocht met live percussie, dans, vlaggen en banieren zal de feestelijkheden inluiden. Er wordt een feestkrant uitgereikt die gemaakt is door jeugdige bezoekers van de speeltuin, onder leiding van het Amsterdams Jong Persbureau (AJP).

Dagelijks bestuurder Wil Codrington verricht, samen met een aantal kinderen, de openingshandeling. Eenmaal binnen, valt er op de speeltuin nog van alles te beleven: feestmuziek, poppenkast, salsa dansen en de kleurige plastieken van Marieke van Veen, die zij maakte samen met kinderen en oudere bewoners van de Nieuwmarktbuurt.

IJsterk en Speeltuinvereniging De Waag nodigen alle bewoners - oud en jong - van harte uit om de feestelijkheden met hun aanwezigheid luister bij te zetten.

* Zaterdag 21 maart

* aanvang stipt 14.30 uur

* Speeltuin De Waag, Oude Schans t/o 14 a.