Gemeente Westervoort

Heel gewoon, Westervoort schoon!

Op zaterdag 21 maart 2009 is de Landelijke Opschoondag. Ook dit jaar zetten de wijkraden en de inwoners van Westervoort zich actief in om de prijs van `De schoonste wijk van Westervoort 2009' binnen te slepen. Het college van burgemeester en wethouders en een aantal gemeenteraadsleden helpen ook mee aan een schoon Westervoort. In de week voorafgaand aan de landelijke opschoondag besteden ook de basisscholen aandacht aan dit thema en gaan aan de slag om het zwerfafval in de openbare ruimte op te ruimen. De week staat dus geheel in het teken van opschonen én opruimen; schone parken, straten, pleinen en speeltuintjes. Doet u ook mee? Samen zorgen we voor een opgeruimde leefomgeving!

Wie, wat, waar en hoe laat?
Op zaterdag 21 maart tussen 10.00 - 12.30 uur worden de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfafval op te ruimen. De gemeente roept alle inwoners op een steentje bij te dragen. U kunt u als deelnemer melden bij uw wijkraad. Wanneer u woont in een wijk waar geen wijkraad is en u wilt wél graag meehelpen, dan kunt u contact opnemen met Angélique Voskamp, wijkcoördinator gemeente Westervoort, telefoonnummer (026) 3179911. Alle wijkraden verzamelen om 10.00 uur:

Wijkraad

Verzamellocatie

Wijkraad de Leigraaf

Het Simpke

Wijkraad Broeklanden

wijkcentrum De Bult

Wijkraad Mosterdhof/Struikendoorn/ de Weem

zalencentrum Wieleman

Wijkraad Hoogeind

De Nieuwhof

Wijkraad Ganzenpoel/ De Schans

Grasveld tussen de Ganzenpoel en Het Breiken

Wijkraad Lange Maat

boerderij De Lange Maat

Wijkraad Emmerik/ Vredenburg

Het crossveldje aan het Waemelslant/Emmerik

Ook de burgemeester en de wethouders zetten zich in voor een schoon Westervoort. Zij gaan samen met de leden van de wijkraden en inwoners het zwerfafval verzamelen. Zo zal burgemeester Jos Geukers een bezoek brengen aan de Leigraaf en aan Emmerik/Vredenburg, bezoekt Piet van Egmond 't Hoogeind en de Ganzenpoel/De Schans, Hans Breunissen Lange Maat en Ciska Wobma Mosterdhof/Struikendoor/de Weem en Broeklanden.

Schoonste wijk van Westervoort 2009

De prijs voor de `Schoonste wijk van Westervoort 2009' wordt op zaterdag 21 maart om 14.30 uur uitgereikt door burgemeester Geukers bij Cultureel Centrum de Nieuwhof aan de Rivierweg 1 (de grote parkeerplaats). U bent van harte welkom bij deze prijsuitreiking.

De prijs bestaat uit een bord `Schoonste wijk van Westervoort 2009' dat aan de ingang van de winnende wijk wordt geplaatst. Ook mag de winnende wijk een keuze maken uit drie andere prijzen: een bankje, een vandalismebestendige prullenbak of een wipkip. De prijs wordt beschikbaar gesteld door Woningbouwcoöperatie Vivare en de gemeente Westervoort.

Onder het motto "Heel gewoon, Westervoort schoon!" zorgen we samen voor een opgeruimde leefomgeving. (Het kan zijn dat u deze kreet al eerder heeft gezien, op de bordbuster die in Westervoort staat.)

Dorpsplein 1 6931 CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl