Gemeente Hilversum

Lentewandeling 21 maart

publicatiedatum: maandag 16 maart 2009

Op 21 maart is Over ´t Spoor weer de achtergrond voor de winterwijkwandeling, die gezien het voorjaar dit keer tot lentewandeling is gedoopt. Deze dag trekken de gemeente én de buurtbewoners samen op om al wandelend de buurt te bekijken. Welke plekken kunnen worden opgeknapt en wat voor projecten maken het leven in de wijk nog prettiger? Zaken die Over ´t Spoor-bewoners uiteraard het beste zelf aan de gemeente kunnen laten zien! Iedereen is daarom van harte welkom om de wandelschoenen aan te trekken en mee te lopen.

Openbare ruimte en veiligheid
De lentewijkwandeling bouwt voort op de winterwijkwandeling uit 2006. Deze leidde tot tien projecten die inmiddels zijn afgerond of nog in uitvoering zijn. Het resterende budget bleek voldoende om deze nieuwe lente-editie te kunnen organiseren.

Ook nu worden weer nieuwe projecten benoemd die passen binnen het kader van Stedelijke Vernieuwing (ISV) en daarna daadwerkelijk aangepakt. Dit zijn projecten die zich richten op het opknappen van de openbare ruimte en het veiliger maken van de omgeving, zoals reparaties aan de weg, gebouwen, het groen, speeltoestellen en speelplaatsjes, straatmeubilair en lantaarnpalen. Het benodigde budget komt uit het Stedelijk Vernieuwingsfonds, dat daarmee een impuls zal leveren aan de buurt. De verwachting is dat ook andere partijen (corporaties) zullen gaan investeren.

Drie verschillende wandelingen door drie buurten De wijk is voor de lentewandeling in drie delen gesplitst: de Geuzenbuurt, de Kleine Drift- /Electrobuurt en de omgeving JP Thijsseplein.

Vanaf 9.00 is iedereen welkom bij De Geus voor een kop koffie, waarna om 09.30 uur de eerste wandeling start. Circa 11.00 uur is er een pauze op de Kleine Drift, bij café Stuif . Om 11.30 start vervolgens de tweede wandeling. Deze gaat door de Energiebuurt en eindigt om 13.15 uur bij het Zwaluwplein.

Om 14 uur start de derde wandeling vanaf het Zwaluwplein, die omstreeks 15.30 /16.00 uur eindigt bij het JP Thijsseplein, waar de wandelaars met een drankje en een hapje worden onthaald. Om 16.30 uur is het slot en rijdt vanaf het JP Thijsseplein een busje voor mindervaliden terug naar De Geus.

Inventariseren ideeën
Na de wandelingen worden alle ideeën, wensen en suggesties in kaart gebracht en uitgewerkt. Vervolgens krijgen de wijkbewoners nog voor de zomervakantie een uitnodiging om uit deze ideeën een keuze te maken.

Meewandelen?
Iedereen is van harte welkom om met een van de wandelingen mee te lopen en een eigen steentje aan de buurt bij te dragen. Kunt u niet mee maar heeft u wel suggesties op het gebied van Stedelijke Vernieuwing in Over `t Spoor? Bel dan met projectleider Els Kruijt, 035-629 24 21 of stuur een mailtje naar e.kruijt@hilversum.nl.