Gemeente Cromstrijen


Landelijke Opschoondag 21 maart 2009

16-03-2009

Het hele jaar door zetten we ons voordurend in voor een schoner Nederland zonder zwerfafval. Maar eens per jaar staan we stil bij de noodzaak van een schoner Nederland. Dat gebeurt tijdens de Landelijke Opschoondag op 21 maart 2009.

Tijdens de Landelijke Opschoondag kan iedereen helpen om zwerfafval uit ons straatbeeld te laten verdwijnen. Heel eenvoudig door die rondwaaiende krant op straat te pakken en in de afvalbak te gooien. En door dat blikje of patatbakje op het trottoir op te pakken en ook in de afvalbak te gooien.

Als we dat allemaal doen zult u zien dat Nederland er op 22 maart een stuk schoner uitziet. Niet onbelangrijk, want iedereen voelt zich prettiger in een schone omgeving. Straten zien er aangenamer uit, plantsoenen fleuren op, pleinen knappen op. Bovendien blijkt dat mensen in een schone omgeving hun afval minder snel zomaar op straat gooien. Dus wie weet is 21 maart wel het begin van een Nederland dat er niet alleen op die dag, maar op elke dag van het jaar schoner uitziet.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Landelijke Opschoondag kunt u kijken op www.samenwerkenaaneenschonernederland.nl.