Gemeente Aalten


Schoonmaakdag Wild Beheer Eenheid Aalten

Het grootste gedeelte van de Nederlandse jagers is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (K.N.J.V.). Zij houden al zon 25 jaar op de derde zaterdag in maart een jaarlijkse schoonmaakdag van het buitengebied. Dit jaar is dat zaterdag 21 maart (Landelijke Opschoondag). Wat destijds door jagers/wildbeheer in gang is gezet is de laatste jaren door veel verenigingen en buurtschappen over genomen. Vuilnis en afval horen niet in de natuur al is daar iedereen nog niet van op de hoogte gezien het vele afval dat jaarlijks opgeruimd moet worden. We houden van een mooi buiten gebied en opgeruimd staat netjes. Het meeste afval wordt gevonden langs wegen en in sloten waar het achteloos is weggegooid omdat het leeg geen waarde meer heeft, denk hierbij aan blikjes en plastic flesjes. Vaak krijgen kinderen de schuld maar dat is niet altijd zo kijk maar naar het vele zwerfvuil bij de op en afritten van de autowegen.
De jagers gaan zaterdag 21 maart weer aan de slag en ze krijgen daarbij vaak hulp van de scholen uit de buurtschappen. Om 12.00 uur wordt alles bijeen gebracht bij café t Noorden in Aalten en daar gestort in een container die al jaren kosteloos ter beschikking wordt gesteld door de Fa.Roumaat. De stortkosten worden betaald door de gemeente.
Deze morgen wordt afgesloten met een toespraak van wethouder J.Teeuwsen en met een stevige kop erwtensoep voor het gedane werk.