Gemeente Sneek


de jaarlijkse `himmelwike'

Op zaterdag 21 maart start de jaarlijkse `Himmelwike'

Op zaterdag 21 maart start in Sneek de jaarlijkse `Himmelwike'. De gemeente Sneek heeft scholen en inwoners opgeroepen om mee te doen aan deze de traditionele Sneker schoonmaakweek. Himmelwike

De `Himmelwike' wordt georganiseerd door de gemeente Sneek en scoutinggroep Tibrag. Basisscholen en het voortgezet onderwijs in de gemeente Sneek werken deze week met een speciaal lespakket waarin afval centraal staat. Het lesprogramma op de deelnemende scholen wordt afgesloten met het opruimen van de schoolomgeving.

Op zaterdag 21 maart wordt de `Himmelwike' geopend door wethouder Jan Bargboer. De startlocatie is het scoutinggebouw van Tibrag op bedrijventerrein 't Ges. Op deze dag wordt het zwerfafval van de oevers en bossages van de Houkesloot en delen van de Snitser Mar opgeruimd door leden van Tibrag en door vrijwilligers. Na de aftrap vaart de `Himmelvloot' met diverse flottieljes af naar de buitenwateren van Sneek.

In de daarop volgende week van maandag 23 tot vrijdag 27 maart a.s. zullen 8 scholen in Sneek met naar verwachting ca. 650 leerlingen hun schoolomgeving verlossen van zwerfvuil. Woensdag 25 april zal het drukst worden, wanneer o.m. de Bonifatiusschool met 145, de Epemaskoalle met 105 en Het Kompas met 65 leerlingen op pad gaan.

In 2004 werd de traditionele Himmeldei voor het eerst uitgebreid tot een hele week. In 2008 deden 639 leerlingen van 7 scholen mee. De zaterdagactiviteit trok dat jaar 129 enthousiaste vrijwilligers.