De Haagse Hogeschool

Studenten Sportmanagement zetten Haagse vrijwilligers in het zonnetje tijdens MADD

In het kader van de landelijke Make A Difference Day op zaterdag 21 maart organiseren studenten Sportmanagement van De Haagse Hogeschool in samenwerking met HOF (Promotie Haags Vrijwilligerswerk) een Gezondheidsdag voor vrijwilligers van maatjesprojecten in Den Haag. Deze projecten van Humanitas, het Ronald McDonald Huis, Vitalis en Stichting Mee koppelen vrijwilligers aan kinderen en jongeren, die door omstandigheden geen of weinig mogelijkheden hebben om leuke dingen te doen.

Geen tijd voor verveling De studenten hebben voor de Gezondheidsdag samen met HOF een sportief en actief programma opgesteld, waardoor de vrijwilligers en âhunâ kinderen flink in beweging komen en zich geen moment zullen vervelen. Van 11.00 tot 15.00 uur is het Spuiplein in Den Haag het toneel van diverse activiteiten als een stormbaan, street dance clinics, een klimwand, een springkussen en natuurlijk mag sporten met behulp van Wiiâs niet ontbreken.

Maatjesprojecten De maatjesprojecten van Humanitas, het Ronald McDonald Huis, Vitalis en Stichting Mee koppelen vrijwilligers aan kinderen en jongeren van 5-18 jaar die door omstandigheden geen of weinig mogelijkheden hebben om leuke dingen te doen. Die door een tekort aan aandacht in een kwetsbare positie raken, die tussen wal en schip dreigen te vallen door problemen thuis of school, of die moeten leven met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking. Het project wil eraan bijdragen dat hun zelfredzaamheid wordt vergroot, sociaal isolement wordt voorkomen en betere schoolresultaten worden bereikt. Concreet betekent dit dat de vrijwilliger en het kind, in overleg met de ouders, gedurende een jaar een dagdeel per week of gedurende anderhalf jaar een dagdeel per twee weken afspreken.

Make A Difference Day Tijdens de landelijke Make A Difference Day doen zoveel mogelijk mensen in heel Nederland één of twee dagen vrijwilligerswerk. Collega's, klasgenoten, buren, vrijwilligersorganisaties, clubgenoten, vrienden, teamleden, vrijwilligerscentrales; iedereen die iets in zijn omgeving wil aanpakken, kan meedoen. Over Sportmanagement De opleiding Sportmanagement van De Haagse Hogeschool leidt op tot managers met hart voor sport en bewegen en kennis van zaken. Mensen met organisatietalent én diepgaande kennis van sport en bewegen. Die weten hoe je sponsors, investeerders en de media benadert.