Vogelbescherming Nederland


Campagne 'Born to Travel'

"Vogeltrek is één van de meest bijzondere natuurverschijnselen ter wereld. Op zoek naar voedsel en veiligheid vliegen miljoenen trekvogels elk jaar weer vele duizenden kilometers. Onderweg worden ze aan veel gevaren bloot gesteld, zoals jacht, landbouwgif, ontbossing en verwoestijning" zegt Fred Wouters, directeur van Vogelbescherming Nederland. Reden genoeg voor Vogelbescherming en BirdLife International om aandacht te vragen voor de bescherming van deze trekvogels.

"21 maart is niet zo maar een toevallige datum" zegt Wouters. "Het is het officiële begin van de lente en hét moment dat veel trekvogels vanuit Afrika terugkeren naar Europa om hier te broeden en jongen groot te brengen."

Op deze 21e maart vertrekt er vanuit elke provincie een 'lelijk eendje', met trekvogel, naar Zeist. De eenden komen rond 12.30 uur aan op de Boulevard 12 in Zeist. Hier zullen zij ontvangen worden door Hans Alders, voorzitter van de Taskforce biodiversiteit. Daarna zal de heer Wouters namens Vogelbescherming het appèl met daarin beschermingsmaatregelen overhandigen aan de heer Alders.

De 'Born to Travel'-campagne is een internationale campagne van BirdLife International. Verschillende partnerorganisaties langs de trekroute, waaronder Vogelbescherming Nederland, doen hier aan mee.


---