Ingezonden persbericht


SP op wijkbezoek aan Jeruzalem in Tilburg

17-03-2009 * Zaterdag 21 maart zal de SP afdeling Tilburg een wijkbezoek brengen aan de wijk Jeruzalem. Van 10.30 tot 14.30 uur zal de SP Info-caravan nabij het buurthuis Jeruzalem staan. Medewerkers van de hulpdienst zullen de caravan bemensen. Door heel de wijk Jeruzalem wordt een enquête verspreid. In de enquête wordt ondermeer gevraagd naar de mening van de wijkbewoners over de renovatie van hun huizen. Met een aantal actieve leden gaat de SP de huizen langs om de enquêtes op te halen en eventueel nog in te vullen. Daarnaast is een luisterend oor van belang om te kunnen signaleren of er ook zaken in de wijk spelen die niet gedekt worden door de enquête.

Wijkbezoeken zijn voor de SP al jaren een belangrijk middel om op een directe manier in contact te komen met de mensen voor wie de SP actief is in de raad en daarbuiten. De SP wil geen partij zijn die in vergaderruimtes bepaalt wat goed is voor de mensen, maar die de mensen zelf aan het woord laat. Vooral voor partijgenoten die een vertegenwoordigende taak hebben is het van belang uit de eerste hand te horen wat er speelt. Daarom heeft het bestuur van onze afdeling ook bepaald dat van bestuurs- en fractieleden verwacht wordt aan deze wijkbezoeken deel te nemen. Kortom, het wijkbezoek is een belangrijke manier om SP-vertegenwoordigers van informatie te voorzien en om te voorkomen dat ze in de valkuil van het parlementarisme vallen.

Bij de Info-caravan nabij het buurthuis Jeruzalem kunnen burgers terecht met alle vragen en opmerkingen over de SP of hun eigen omgeving. Mensen van de SP-Hulpdienst zorgen voor een deskundige bemensing van de caravan.