Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


20-03-2009: Familie Lekkerweg begint aan ontdekkingstour in Gelderland

Klimmen en klauteren door de Veluwse bossen

Om Nederland te promoten zijn VVV Nederland, NBTC, Koninklijke Horeca Nederland en RECRON in januari gestart met de gezamenlijke campagne 'de familie Lekkerweg'. Families die kans wilden maken op een half jaar gratis vakantie in Nederland, konden zich hiervoor inschrijven. En dat heeft men massaal gedaan. De winnaars - een familie uit Gemert
- bezoeken gedurende een half jaar de mooiste, leukste en meest interessante plekjes van Nederland. Ze bezoeken natuurgebieden, attractieparken, dagrecreatiebedrijven, bungalowparken en horecagelegenheden. Hiervan doen ze verslag met behulp van blogs, foto's en filmpjes op www.defamilielekkerweg.nl

Klimbos Veluwe

Zaterdag 21 maart reist de familie Lekkerweg voor de eerste maal naar Gelderland en de komende weken zal de familie veel vaker vertoeven in de groenste provincie van Nederland. In het eerste lenteweekend van het jaar staat de Veluwe op het programma. De familie Lekkerweg - bestaande uit vader Herman, moeder Heidi en de 3 jongens Tobias, Jochem en Julian - heeft er in ieder geval veel zin in. VVV Apeldoorn heeft een afwisselend programma samengesteld en er wacht hen zelfs een primeur. De familie gaat namelijk als allereerste het nieuwe Klimbos Veluwe ontdekken. In deze gloednieuwe attractie, gelegen in park Berg & Bos, kun je heerlijk klauteren, klimmen en zwieren tussen de bomen. Zo kan je bijvoorbeeld op een hoogte van maar liefst 15 meter het echter Tarzangevoel ervaren! De familie Lekkerweg brengt de nacht door in Landhotel Bosoord in Loenen. Zondag gaat de familie dan op eigen houtje de mooie omgeving ontdekken. Een fietstocht naar de schaapskooi op de Loenermark of een wandeling naar de grootste waterval van Nederland behoort tot de mogelijkheden.

Regio Gelderland haakt aan

Gelderland is de tweede regio die aanhaakt bij de campagne. De vier regio VVV's in Gelderland, te weten Veluwe, Achterhoek, Arnhem/Nijmegen en Rivierenland zorgen ervoor dat `de familie Lekkerweg' van 21 maart tot en met 3 april alle bijzondere en speciale plekken van Gelderland ontdekken. Om zelf te ervaren wat Gelderland te bieden heeft, maar vooral ook om via de actiewebsite de Nederlandse vakantiegangers te laten zien hoe mooi en leuk deze provincie is.

Alle belevenissen van de familie Lekkerweg zijn te volgen op www.defamilielekkerweg.nl. Bovendien kunnen bezoekers meedoen aan de prijsvraag op de website en kans maken op een `Koninklijk arrangement' in het luxe hotel de Keizerskroon.