Hulpverleningsdienst Groningen


Spannende brandweerally in provincie Groningen
Gepubliceerd: 20 maart 2009, 13:06
Zaterdag 21 maart wordt op verschillende plaatsen in de provincie de brandweerrally gereden. Om exact 10.00 uur vertrekken vanuit 25 kazernes en posten evenzovele teams voor een spannende rally langs Groninger brandweerkazernes. Op elke post moet een opdracht worden uitgevoerd. Deze opdracht kan ludiek zijn maar kan ook een serieus oefenaspect bevatten. Voor de deelnemende teams blijft dit een verrassing. De brandweerrally is een van de vele festiviteiten rondom de viering van het 125-jarig bestaan van de beroepsbrandweer van de stad Groningen.

Lussen
Er wordt gereden in vijf zogenaamde `lussen'. Elke lust heeft vijf posten. Brandweermensen van het korps Appingedam doen bijvoorbeeld de posten Bierum, Usquert (Eemsmond), Middelstum en Loppersum aan.

De andere vier lussen zijn:
Oldehove, Ten Boer, Bedum, Baflo en Wehe den Hoorn Grijpskerk, Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn Groningen (Sontweg), Haren, Hoogezand, Slochteren en Harkstede Woldendorp, Bellingwolde (Bellingwedde), Winschoten, Scheemda en Siddeburen

Deelnemende brandweerposten
De Posten die meedoen zijn: Appingedam, Baflo, Bedum, Bellingwedde, Bierum, Grijpskerk, Groningen (Sontweg), Grootegast, Haren, Harkstede, Hoogezand, Leek, Middelstum en Loppersum, Marum, Oldenhove, Scheemda, Siddeburen, Slochteren, Ten Boer, Usquert (Eemsmond), Wehe den Hoorn, Winschoten, Woldendorp en Zuidhorn. De rally duurt tot ongeveer 16.00 uur.