Gemeente Boekel


Landelijke Opschoondag

In totaal hebben zich al ruim 400 vrijwilligers aangemeld voor de Landelijke Opschoondag! Zaterdag 21 maart zullen ruim 300 vrijwilligers in Het Land van Cuijk en Boekel de straat op gaan om de buurten vrij te maken van zwerfafval. Op vrijdag 20 maart gaan zon 100 leerlingen op pad om de kern van Sint Hubert, het westen van Mill en een deel van Sint Anthonis op te ruimen.

Deelnemers

Vereniging Wilbertoord, Dorpsraad Langenboom en Dorpsraad SVB Velp fungeren als coördinator voor de buurtvereniging in hun dorp. Buurtvereniging De Carolinaboom en Buurtvereniging Flintstones gaan met 30 vrijwilligers op pad om Langenboom op te ruimen. Buurtvereniging De Boskanters maakt een deel van Wilbertoord vrij van zwerfvuil. Buurtvereniging De Meeren en Buurtschap de Molenheide gaan aan de slag in Mill. In Boxmeer zijn vrijwilligers van Buurtvereniging De Heidebloem op de been. Buurtvereniging De Wezelhof in Cuijk maakt hun buurt vrij van zwerfafval. In totaal 52 vrijwilligers van Buurtvereniging Hapseweg en de Westerbeekse Dorpsraad zorgen voor het opruimen van zwerfafval in de gemeente Sint Anthonis.

De verschillende scoutinggroepen zijn ook zeer actief. Scouting Overloon, Scouting Mill en Scouting St. Patrick hebben in totaal 145 scouts op de been gekregen om de handen uit de mouwen te steken.

Ook de scholen zitten niet stil. Op vrijdag 20 maart steken leerlingen van Basisschool de Schare, Basisschool de Lens (locatie Leeuwerik) en Basisschool Willem Christiaans de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen.

Maar niet alleen buurtverenigingen en scholen zetten zich in om de gemeenten op te ruimen. Ook particulieren melden zich aan. Zo gaat mevrouw Braam-van Gorp met zeven mensen de straat op om hun buurt in Mill schoon te maken. En de heer Berens uit Boekel maakt zijn directe omgeving zwerfvuilvrij. Mevrouw Bevers zal zaterdag 21 maart met haar auto in Grave rondrijden om onder andere EHBO te verrichten als dat nodig is.

Aanmelden kan nog steeds!

Wilt u zich ook aanmelden voor de Landelijke Opschoondag? Dat kan nog! Vul het aanmeldingsformulier in op de website van de Bestuurscommissie Afvalinzameling, www.afval.rmb.nl. U vindt het aanmeldingsformulier en alle informatie onder het kopje Landelijke Opschoondag. Stuur het formulier zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 10 maart, retour. U kunt ook contact opnemen met het RMB, contactpersoon is Chantal de Rooij. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0485) 338370 of via e-mail cderooij@rmb.nl.