Gemeente Bussum

Opschoondag 2009

De gemeente vraagt aan iedereen in Bussum mee te doen op 21 maart met de landelijke Opschoondag 2009. Deze dag steken door het hele land vrijwilligers de handen uit de mouwen om te laten zien dat ze schoon genoeg hebben van zwerfafval.

Programma

De opschoonactie start om 9.45 uur met een ontvangst in de ontmoetingsruimte van het gemeentehuis. Na een drankje en toespraak van wethouder Boekhoff van Milieu, gaan we in de omgeving van het gemeentehuis en in het centrum aan de slag. De deelnemers ontvangen na afloop om circa 12.00 uur een eenvoudige lunch en een presentje als dank voor hun deelname aangeboden.

Start regionale aanpak zwerfafval

21 Maart markeert ook de start van de samenwerking van de regio gemeentes, Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) en natuurorganisaties op het gebied van zwerfafval. Deze instanties gaan de komende twee jaar samenwerken op het gebied van zwerfafval. Voor deze partnerschap hebben de regiogemeenten een subsidie ontvangen. Medewerkers van GAD zijn bij de opschoondag aanwezig zodat er extra aandacht aan deze samenwerking gegeven wordt. Bij deze medewerkers kunt u met vragen terecht over afval en het regionale zwerfafvalproject in het bijzonder.

Aanmelden

Om de dag zo goed mogelijk te organiseren willen we graag weten of u mee doet.

Daarom verzoeken wij u vóór uiterlijk 16 maart a.s. aan te melden bij de Servicelijn van de afdeling Wijkbeheer via tel. 692 88 98 (op werkdagen tijdens de openingstijden) of via servicelijn@bussum.nl