Ingezonden persbericht


Groen in de buurt, leuk spelen en de toekomst van de voedselbank

21 maart: Verantwoordingsdag PvdA Haarlem

Zaterdag 21 maart organiseert de fractie van de PvdA in de Haarlemse gemeenteraad haar jaarlijkse verantwoordingsdag. Elk jaar vertelt de PvdA-fractie tijdens de verantwoordingsdag in maart wat men het afgelopen jaar heeft bereikt en wat de plannen zijn voor het komende jaar. Dit keer gebeurt dit men een drietal activiteiten in de stad rond de speerpunten van de fractie: wonen, jeugd en sociaal. Er wordt aandacht besteedt aan groen in de buurt, leuk spelen en de toekomst van de voedselbank.

De Verantwoordingsdag begint om 10:00 uur met het thema wonen. In de Indische Buurt Noord, één van de meest versteende wijken van de stad, wordt een wandeling gemaakt om te kijken hoe de hoeveelheid groen in deze woonwijk vergroot kan worden en de kwaliteit van het groen kan worden verbeterd. Ook zullen PvdA-raadsleden toelichten wat zij de afgelopen jaren hebben gedaan om groen in de buurt te bevorderen en wat de plannen zijn voor het komende jaar. Verzamelplaats is het wijkgebouw, Indischestraat 10.

Om 12:00 uur staat het thema jeugd centraal tijdens een bijeenkomst over spelen. Hoe kan spelen spannender en leuker worden gemaakt in Haarlem? Die vraag komt aan de orde tijdens een bijeenkomst in de speeltuinvereniging Kindervreugd in Haarlem-Oost, Godfried van Bouillonstraat 70. Er is aandacht voor de inzet van de PvdA om voldoende speelgelegenheid in elke buurt te creëren en de zandbak terug te krijgen in Haarlem. Daarnaast vertelt de stichting Ridderspoor over de mogelijkheid van meer avontuurlijke speelplekken in het groen. Ook kinderen zijn tijdens deze bijeenkomst van harte welkom, er is voor toezicht gezorgd.

De dag wordt afgesloten met een discussiebijeenkomst over de toekomst van de voedselbank vanaf 14:00 uur in het Mondiaal Centrum Haarlem, Lange Herenvest 122. De PvdA heeft het afgelopen jaar in de gemeenteraad verschillende moties ingediend die beogen de voedselbank op termijn overbodig te maken door betere ondersteuning van de klanten van de voedselbank, bijvoorbeeld met saneren van schulden. Hoe dit precies moeten gebeuren staat centraal bij deze discussie. Aansluitend is er vanaf 16:00 uur een afsluitende borrel.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom één of meer van deze activiteiten bij te wonen. Kijk voor meer informatie op de website van de PvdA Haarlem: www.haarlem.pvda.nl.

*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties: