Politie Drenthe

Politieberichten Drenthe 21 maart 2009

Assen, 21-03-2009

Veertien verdachten aangehouden wegens vernielingen bij ijsbaan GIETEN - De politie heeft voor een vernieling die plaatsvond in januari 14 jongens uit Gieten aangehouden en als verdachte gehoord.

Op 9 januari 2009 vonden de Drentse kampioenschappen marathon plaats op de ijsbaan in Gieten. In de daarop volgende nacht vonden er vernielingen plaatst op de ijsbaan. Zo werden onder meer dranghekken en strobalen her en der op het ijs gegooid. De nog naast de ijsbaan staande jurybus werd vernield, waarbij voor 1200 Euro aan schade ontstond. Het dossier is inmiddels opgemaakt en naar het Openbaar Ministerie gestuurd voor verdere afhandeling.

Politie zoekt getuigen van aanrijding scooter

EMMEN De politie zoekt getuigen van een aanrijding die vrijdagmiddag 20 maart heeft plaatsgevonden. Een 18-jarige bestuurster van een scooter uit Zandpol reed over het bromfietspad langs de Statenweg en zou geen voorrang hebben gekregen van een onbekende bestuurder. Deze bestuurder van een personenauto kwam vanuit de Holtlaan rijden. Een aanrijding was het gevolg. De bestuurder van de auto, een jongenmand van ongeveer 18 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang, heeft het meisje een telefoonnummer gegeven, maar deze bleek onjuist. De onbekende jongeman reed mogelijk in een donkerblauwe of paarsgekleurde personenauto. De scooter heeft behoorlijk schade opgelopen. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BPS 09-020357)

Jongen aangehouden wegens joyriding onder invloed HAVELTE De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding dat er een auto in de sloot lag bij de kruising Arendsweg/Meentheweg. Volgens een getuige was de bestuurder zelf uit de auto gekropen en was hij er vandoor gegaan. De bestuurder zou richting Ruinerwold zijn gelopen. Medewerkers van de ambulancedienst en politiemensen zijn onderweg gaan zoeken naar de bestuurder en troffen verderop een 16-jarige jongeman uit Ruinerwold. De jongen had een natte broek en pijn aan zijn enkel. In eerste instantie verklaarde hij dat hij ergens anders vandaan kwam en niets afwist van het ongeval. De getuige herkende echter de 16-jarige jongen als de persoon die uit de auto was gekropen. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Op het politiebureau blies hij 545 ugl. Tijdens het verhoor bekende hij dat hij in de auto had gereden. Hij had het voertuig, van een familielid, zonder toestemming weggenomen. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. (BPS 09-020487)

Bromfietser rijdt zonder helm en is onder invloed

NORG Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige bromfietsbestuurder bekeurd wegens het rijden zonder helm. De jongen reed op de Brinkhofweide toen hij werd staandegehouden. Van de bromfietser werd een blaastest afgenomen. Op het politiebureau blies hij 240 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-020469)

Rijden onder invloed

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige man uit De Wijk aangehouden aan de Noorderkanaalweg wegens het rijden onder invloed. Bij de staandehouding verklaarde de bestuurder dat hij zojuist in Rogat een stoeprand had geraakt en dat hij daardoor schade aan zijn auto had. Van de man werd een blaastest afgenomen. Op het bureau blies hij 340 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 09-020483)

EMMEN Tegen een 48-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. De man reed op de Boerschaplaan toen hij werd aangehouden. Op het bureau blies hij 235 ugl. (BPS 09-020500)

Politie onderzoekt inbraken bij maneges
SLEEN /EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een manage aan de Zetelveenweg in Sleen. Door een raam te forceren, wist men binnen te komen. Er is onder meer een televisie weggenomen. De eigenaar deed aangifte. In diezelfde nacht is ingebroken bij een manage aan de Heirweg in Emmen. Er is onder meer klein geld en snoepgoed weggenomen. De beide eigenaren deden aangifte. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (BPS 09-020178) (BPS 09-020224)

Winkeldieven aangehouden
EMMEN Agenten hebben vrijdagmorgen twee meisjes van 15 jaar oud uit Emmen aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Alerderbrink. De meisjes zijn ingesloten voor verhoor, nadat het personeel ze had overgedragen aan de politie. De meiden verklaarden de afgelopen tijd vaker spullen uit de winkel te hebben gestolen. De politie doet nader onderzoek. De ouders van de meisjes zijn in kennis gesteld. (BPS 09-020185)

EMMEN Medewerkers van een winkel aan de Notaris Oostingstraat hebben vrijdagmiddag een winkeldief overgedragen aan de politie. De verdachte is een 30-jarige man uit Ter Apel. Hij bleek twee spijkerbroeken te hebben gestolen uit de zaak aan bovengenoemd adres. Bovendien had hij 18 potjes crème bij zich, die hij had weggenomen bij een apotheek aan de Baander en bleek hij een paardenhalster te hebben weggenomen bij een ruitersportzaak. De verdachte is ingesloten voor verhoor. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de man een dagvaarding. Hij had voor ongeveer 800,- gestolen. (BPS 09-020387)

PATERSWOLDE Drie mannen (twee van 36 jaar oud uit Eelde en één van 46 jaar oud uit Leeuwarden) zijn vrijdag aangehouden op verdenking van diefstal van twee lantaarns bij een bloemenwinkel aan de Hoofdweg. Getuigen meldden dat de verdachten er in een auto vandoor waren gegaan richting van Drachten. Het kenteken werd doorgegeven aan de politie van Friesland. Agenten hebben vervolgens tussen Drachten en Leeuwarden de auto staandehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Assen en zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 09-020406)

Politie houdt stenengooiers aan
MEPPEL De politie heeft vrijdagmiddag drie jongens aangehouden. Het gaat om jongens van 15 jaar oud uit Havelte, 14 jaar oud uit Uffelte en 14 jaar oud uit Nijveen. De drie jongemannen zouden stenen naar beneden hebben gegooid vanaf het dak van een parkeergarage aan de Kruisstraat. Op dat moment stonden medewerkers van een warenhuis buiten met elkaar te praten. De stenen vielen dichtbij hen op de grond. Het personeel heeft de stenengooiers in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Een medewerker van het warenhuis deed aangifte. In overleg met het openbaar Ministerie is besloten om de zaak in het casusoverleg te bespreken en dan te kijken naar een passend vervolg. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. (BPS 09-020345)

Man aangehouden na het doorrijden na een aanrijding MEPPEL De politie heeft vrijdagmiddag een 53-jarige man uit Meppel aangehouden wegens mishandeling van een 49-jarige man uit Koekange. Kort voor de aanhouding zou de verdachte aan de Hugo de Grootstraat betrokken zijn geweest bij een aanrijding. De man uit Meppel, was na de aanrijding uitgestapt en had de andere bestuurder, de man uit Koekange, een klap in het gezicht gegeven. Vervolgens is de verdachte doorgereden na de aanrijding. De man uit Koekange belde de politie, die de verdachte opspoorde. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee naar huis. (BPS 09-020384)

Politie getuigen van aanrijding
EELDERWOLDE De politie zoekt getuigen van een aanrijding die vrijdagmiddag rond 14.30 uur zou hebben plaatsgevonden aan de Ter Borchlaan. Een 41-jarige vrouw uit Eelderwolde fietste naast haar zoontje, die op een pony reed. Achter haar zou een zilvergrijze auto hebben gereden. Uit tegengestelde richting kwam een 65-jarige man uit Eelderwolde aanrijden. Toen deze man de oprit bij een woning wilde oprijden zou hij de vrouw hebben geraakt, waardoor zij ten val kwam. De politie vraagt getuigen, specifiek de bestuurder van de grijze auto, contact op te nemen via 0900-8844. (BPS 09-020346)

Man aangehouden wegens mishandeling van onder meer politieambtenaar EMMEN Een 47-jarige man uit Emmen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens mishandeling van een 56-jarige burger en een politieambtenaar. De man heeft bovendien een politieagent beledigd. De politie kreeg kort daarvoor een melding dat een auto aan de Laan van de Marel besmeurd zou zijn met uitwerpselen. Ter plaatse bleek dat de auto van een buurtbewoner besmeurd was met gebak of iets dergelijks. Volgens de eigenaar van de auto zou de 47-jarige man er meer van weten. Toen agenten bij de woning van de verdachte kwamen, werden ze door hem uitgescholden. Hij gooide vervolgens de deur dicht. De agenten zijn weer teruggelopen naar de aangever, daarop gevolgd door de 47-jarige verdachte. Deze ging verhaal halen bij de buurman. De agenten hebben geprobeerd de beide mannen van elkaar te scheiden, maar plotseling sloeg de 47-jarige man zijn 56-jarige buurman. Agenten trokken vervolgens de verdachte weg en vertelden hem dat hij was aangehouden. Daarop sloeg hij een agent in zijn gezicht. Met behulp van pepperspray is de verdachte, die zich hevig verzette, geboeid en in de politieauto gezet. Doordat de man erg boos was en om zich heen bleef trappen, heeft hij het politievoertuig aan de binnenzijde vernield. Bovendien heeft hij meerdere malen in de politieauto gespuugd. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 09-020481)

Politie vraagt getuigen van mishandeling zich te melden MEPPEL Drie mannen van 27, 23, en 32 jaar oud uit Ruinerwold deden in de nacht van vrijdag op zaterdag aangifte van mishandeling. De jongens verklaarden dat ze rond 2.00 uur op het Kerkplein naar een taxistandplaats liepen. Er ontstond een woordenwisseling met een andere groep jongens. Vervolgens zijn rake klappen gevallen. Twee van de aangevers zijn in ieder geval meerdere malen in hun gezicht geslagen. Toen de aangevers terugliepen naar de rest van hun groep die in een café zaten, werd één van hen bekogeld met een fiets. Hierdoor ontstond een behoorlijke snee aan zijn vinger. Agenten zijn met de mannen naar de huisartsenpost gegaan voor controle. Getuigen van dit voorval worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. 9BPS 09-020484)

Politie controleert in verkeer
MEPPEL Vrijdagmiddag zijn diverse bestuurders bekeurd in de omgeving van Meppel. Er zijn verbalen uitgeschreven voor het negeren van een eenrichtingsbord aan de Heerengracht (4x), het hebben van twee gladde banden van een aanhangwagen (1x) en de veel lawaai van een uitlaat (1x). (BPS 09-020364)

MEPPEL Op vrijdagavond hebben agenten tijdens een surveillance bekeuringen uitgedeeld wegens het niet hebben van de juiste verlichting op de fiets (7x). (BPS 09-020443)

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagmorgen een bromfietser bekeurd wegens het brommen op de Alteveerstraat. Deze bromfietser maakt geen gebruik van het bestaande bromfietspad en reed op de rijbaan. (BPS 09-020212)

ASSEN Agenten hebben vrijdagavond tijdens een surveillance in de omgeving van Assen zeven mensen bekeurd voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder geldige kaart (1x), het rijden over een doorgetrokken streep (1x), het parkeren op de stoep (1x), het onterecht voeren van misverlichting (1x), het negeren van een rood licht door een fietser (1x) en heb drinken van alcohol in het openbaar (2x). (BPS 09-020457)

Politie rolt hennepkwekerij op in woning
WESTERBORK De politie heeft vrijdag in een woning aan de Binnenweg een hennepkwekerij opgerold. In drie slaapkamers werden hennepplanten aangetroffen. In totaal zijn 449 hennepplanten inbeslaggenomen en werd ongeveer 3 kilo van een eerdere oogst aangetroffen. In de woning werd illegaal stroom afgetapt. De 49-jarige bewoner van het pand is verdachte in deze zaak. Medewerkers van de gemeente hebben de kwekerij ontruimd en zullen de spullen laten vernietigen. (BPS 09-019303)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.