Gemeente Ermelo


Ermelose Afval Opruimdag

Zaterdag 21 maart 2009

De gemeente vindt het belangrijk dat de burger betrokken is bij het schoon houden van de leefomgeving. Op zaterdag 21 maart 2009 organiseert Ermelo daarom voor de vijfde maal de Ermelose Afvalopruimdag. Wij nodigen iedereen uit om als vrijwilliger mee te helpen met het opruimen van zwerfafval in een bepaald gebied.

Dit jaar is de locatie de Groevenbeekse Heide en wijk Zuid aan de beurt om ontdaan te worden van allerlei afval. De opruimactie vindt plaats tussen 09.00 uur en 12.30 uur. Wethouder Nederveen geeft om 09.15 uur in de gemeentewerf aan de Oude Telgterweg 183 te Ermelo het officiële startsein. Tegen het eind van de ochtend biedt de gemeente Ermelo alle deelnemers een lunch aan. Na afloop krijgt iedereen ter herinnering een leuke attentie mee naar huis.

Schoon en prettig wonen
Afval past niet in een natuurlijke omgeving, zorgt voor verstoring en ongewenste wildgroei en/of zorgt ongewild voor verspreiding van tuinplanten, wat ten koste gaat van de natuurlijke vegetatie. Ook de wijk, onze directe woonomgeving, hoort schoon te zijn. Een schone buurt geeft een prettig en veilig woongevoel.

Wilt u ook meedoen aan de Ermelose afvalopruimdag? U kunt zich telefonisch aanmelden bij mevrouw H. de Ruiter, afdeling Openbare Werken, telefoon 0341 56 71 85 of de heer K. Braamskamp, afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer 0341 56 71 81. U kunt u zich ook opgeven door een e-mail met uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer te sturen naar k.braamskamp@ermelo.nl. Uw aanmelding moet vóór 11 maart 2009 bij de gemeente binnen te zijn.