Landschap Noord-Holland


Persbericht

Heiloo, 13 maart 2009

Vogelaars opgelet: we gaan grutto, lepelaar en slechtvalken kijken! Winter- en voorjaarsgasten zien op Balgzand

Op zaterdag 21 maart van 13.00-16.30 uur gaan we winter- en voorjaarsvogels ontdekken in vogelparadijs Balgzand in Den Helder, bij Wieringen. De gidsen van Landschap Noord-Holland staan te trappelen om u mee het voorjaar in te nemen.

We wandelen naar het vogelkijkpunt en wijzen u op bijzondere vogels zoals grutto, lepelaar, slechtvalk of kanoetstrandloper. Op een zonnige dag komen ook de broedvogels (kok-, zilver- en kleine mantelmeeuw) de schorren al verkennen. Dus trek uw wandelschoenen aan en neem, als u heeft, een verrekijker mee. Het wordt zeker spectaculair!

Het Balgzand is een stukje wadgebied dat bij hoog tij deels droog blijft. Hierdoor is er steeds voldoende broedgelegenheid voor de duizenden vogels die hier nestelen. Eventueel maken we gebruik van de bij ons aanwezige fietsen tijdens deze excursie.

We verzamelen bij Natuurinformatiecentrum 't Kuitje aan de Oostoeverweg 80, 1783 PS Den Helder. Volg de borden naar Industrieterrein Oostoever, doorrijden tot 50 meter voor Marinepoort. Sla daar rechtsaf. Aanmelden is gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Terplekke aansluiten is ook mogelijk.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl