Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Groningen, 16 maart 2009

Viva la Focus! workshop voor vijftigplussers
Filmmakers zijn er in alle soorten en maten, van strak in het gareel producerende Hollywoodregisseurs tot eigenwijze, vrije kunstenaars. Voor de online wedstrijd van Viva la Focus! worden vele filmpjes geüpload die zijn gemaakt met de mobiele telefoon. Meestal zijn deze gemaakt door jonge mensen. Maar het Groninger Forum zou het Groninger Forum niet zijn als het hierbij ook andere, niet voor de hand liggende, groepen wil betrekken. Wilt u ook eens een poging wagen om een filmpje te maken, maar heeft u geen idee hoe? Viva la Focus! geeft op 21 maart een workshop filmpjes maken met een mobiele telefoon voor vijftigplussers. Niet alleen krijgt u hier gouden tips voor het maken van een 'mobiel meesterwerkje', u strijdt ook mee om de felbegeerde hoofdprijs van E 1.000,-. Uw filmpje beleeft zijn primeur op het witte doek in Images tijdens het Viva la Focus! dagprogramma op 17 april.

Wolters-Noordhoffzaal, Bibliotheek Groningen (Oude Boteringestraat 18) Zaterdag 21 maart 2009, 11:30 - 15:00 uur
Entree: E 7,50. Aanmelden via portier@mijneigenbibliotheek.nl Er is een aantal mobiele telefoons met camera aanwezig! Toegankelijk voor minder validen

Viva la Focus! - Wat is waar?

Viva la Focus! Dutch Mobile Film Festival is een dag- en avondevenement rond films gemaakt met de mobiele telefoon. De tweede editie van het festival bestaat uit twee delen: een online wedstrijd en een zeer gevuld programma op 17 april. Het festival vindt plaats in filmtheater Images in Groningen en heeft als thema 'Wat is waar?'. Het dagprogramma op 17 april wordt gevuld met films, documentaires, workshops, kortfilms, sprekers, presentaties en debatten die ingaan op de hoofdvraag. Aan het eind van de dag worden de prijzen uitgereikt voor de meest creatieve, ontroerende, spannende en poëtische inzendingen voor de Viva la Focus! wedstrijd. Het gehele programma is eind maart te vinden op www.vivalafocus.nl. Ook vindt u hier natuurlijk alle films die zijn geüpload voor de wedstrijd.

Groninger Forum

Het Groninger Forum is een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum voor informatie, cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie. Voordat het nieuwe gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt in Groningen is gerealiseerd, worden al spraakmakende projecten georganiseerd waarin partijen van binnen en buiten het Groninger Forum participeren.

Viva la Focus! is een initiatief van het Groninger Forum. Kijk voor meer informatie over het Groninger Forum of over Viva la Focus! op www.groningerforum.nl.