Gemeente Smallingerland


Aardgas Manifestatie

Op zaterdag 21 maart a.s. kunt u op het Museumplein in Drachten een gratis proefrit maken in een auto die rijdt op aardgas. Tussen 10.00 en 16.00 uur staan een Volkswagen Caddy en een Opel Zafira klaar om getest te worden. Tevens staan er diverse auto's van lokale organisaties die op aardgas rijden. Medewerkers van de gemeente, ervaren aardgasrijders en medewerkers uit de autobranche zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Twee van de deelnemers aan de gratis proefrit maken bovendien kans op een week gratis rijden (incl. tanken) in een aardgasauto. Deze prijs wordt aangeboden door Multi Merk uit Ureterp, Siton Suzenaar uit Drachten en CNG Net.

Het wagenpark van de gemeente Smallingerland schakelt geleidelijk ook over op aardgas. In april gaan de eerste twee aardgasauto's van de Regon rijden. De Smallingerlandse handhavers van team handhaving & toezicht rijden echter voorop. Zij hebben sinds kort een auto op aardgas. Deze auto staat 21 maart ook op het Museumplein. Wethouder Jan Rozema zal daar de auto om 14.00 uur officieel in gebruik nemen.