Gemeente Leeuwarden


Regenton van 5.000 liter bij het Waagplein

De gemeente Leeuwarden is op 5 maart gestart met de regentonactie. Inmiddels zijn al ruim 100 regentonnen afgehaald bij de Kelvinstraat. Om de actie meer bekendheid te geven, staat zaterdag 21 maart een regenton van 5.000 liter op de Lange Pijp bij het Waagplein. Inwoners van Leeuwarden krijgen daar informatie over de actie en kunnen de vier soorten regentonnen bekijken en bestellen.

De regentonactie komt voort uit het gemeentelijke rioleringsplan, dat in december 2008 is vastgesteld. Duurzaamheid - in de brede zin van het woord - is binnen dit rioleringsplan een speerpunt. De gemeente startte de regentonactie om haar inwoners bewuster en duurzamer om te laten gaan met leiding- en regenwater. Elk huishouden in Leeuwarden kan één regenton bestellen.

Er zijn regentonnen van kunststof en van hout, variërend in prijs van ¤ 25,- tot ¤ 60,-. De tonnen kunnen via een fn formulier worden besteld (via het digitaal loket op www.leeuwarden.nl, bij de centrale balie in het stadskantoor en de Kelvinstraat 7). Tip: Lever het formulier direct in op de kelvinstraat 7, zodat na pinbetaling (afhankelijk van de voorraad) de ton direct meegenomen kan worden.

Wees er snel bij, want op = op.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden: (058) 233 4002.