Evangelische Omroep

Nr. 074
Hilversum, 19 maart 2009

ROYALS ACTIEF OP MAKE A DIFFERENCE DAY
Blauw Bloed, zaterdag 21 maart 2009 om 19.35 uur op Nederland 2

Aanstaande zaterdag staat het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed voor een groot deel in het teken van Make A Difference Day. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart steken honderden mensen als vrijwilliger de handen uit de mouwen voor dit bijzondere initiatief. De leden van het koningshuis blijven daarbij zeker niet achter: zo volgt Blauw Bloed prins Willem-Alexander en prinses Máxima als zij een nieuwe speeltuin bouwen en koningin Beatrix als ze blinden en slechtzienden ondersteunt in Zeist.

Actieve royals
Naast de koningin en de kroonprins en prinses, zitten onze andere royals ook niet stil. Prins Floris en Aimee doen op vrijdag mee aan een oefening van de Vrijwillige Brandweer, terwijl oudere broer prins Pieter-Christiaan en prinses Anita diezelfde dag een sportinstuif begeleiden in Almere. Prins Bernhard Jr en prinses Annette zetten zich op Make A Difference Day in bij het mantelzorgproject Fawaka, waar zij maaltijden verzorgen voor mensen die zorgen voor zieke familieleden.

Koninging Beatrix in de Keukenhof
Blauw Blauw volgde koningin Beatrix naar de Keukenhof in Lisse, waar de vorstin de zestigste editie van de bloementuin opende. Dit jubileumjaar staat geheel in het teken van 'USA, New Amsterdam - New York, 400'. Ons koningshuis heeft nauwe banden met de stad New York én met de Keukenhof, want vele andere Oranjes, zoals koningin Juliana, prins Bernhard, prinses Margriet en prins Willem-Alexander, gingen de koningin al voor in het bloembollenpark.

Nationale Boomfeestdag
Er was deze week meer koninklijke belangstelling voor de natuur. De Jordaanse prins Hamzah, zoon van de overleden koning Hoessein en zijn vrouw Noor, was de eregast van de Nationale Boomfeestdag in Oirschot. De prins, die in eigen land beschermheer is van de pas opgerichte Jordaanse Stichting Boomfeestdag, nam uitgebreid de tijd voor de aanwezige kinderen en plantte uiteraard ook zelf een boom. Blauw Bloed had de gelegenheid de prins ook persoonlijk een paar vragen te stellen.

Portret van Kate Middleton
Tot slot een portret van Kate Middleton, al jaren de vaste vriendin van de Britse prins William. Volgens hardnekkige geruchten wordt eind deze maand hun verloving bekendgemaakt en gaan William en Kate binnen een half jaar trouwen. Maar wie is deze Kate eigenlijk, die door het Britse volk wordt omarmd en al door velen de nieuwe Diana wordt genoemd? Verschillende Britse royaltydeskundigen geven hun visie op haar unieke stijl.


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep