Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort en Meander Medisch Centrum- donderdag 19 maart 2009

Knuffel Sofie voor alle Amersfoortse baby's in 2009

Alle baby's die in 2009 worden geboren in Amersfoort, krijgen Knuffel Sofie cadeau. Het vilten poppetje is een ontwerp van kunstenares Nynke van Vliet en is gebaseerd op Sofie, het symbool van Amersfoort 750. De eerste knuffel wordt op zaterdag 21 maart, de officiële startdag van de jubileumactiviteiten in het kader van Amersfoort 750, uitgereikt op de kraamafdeling van Meander Medisch Centrum.

Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper en voorzitter Jan Kleijne van de Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum reiken 'Sofie' uit aan de ouders van een pasgeboren baby. De rest van het jaar krijgen ouders de knuffel wanneer ze aangifte doen van de geboorte van hun zoon of dochter bij het geboorteloket op het stadhuis, of medewerkers van Meander Medisch Centrum reiken de knuffel uit aan de ouders. Ook ouders uit de regiogemeenten wiens kind in Meander wordt geboren, ontvangen een knuffel. De Amersfoortse baby's die eerder dit jaar werden geboren, krijgen Sofie per post toegestuurd.

Feest!
Op 21 maart wordt het startsein gegeven voor alle activiteiten in het kader van Amersfoort 750. "De geboorte van een kindje is een blijde en bijzondere gebeurtenis. In 2009 geboren worden is éxtra bijzonder en daar hoort een feestelijke verrassing bij", zegt burgemeester Van Vliet. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Meander Medisch Centrum.

Sofie
Sofie is het meisje in de Amersfoortse verkeerslichten en hét symbool van Amersfoort 750. Soie is energiek, vrolijk en altijd in beweging. Op allerlei plekken in de stad komt ze dit jaar terug.

World Vision
Burgemeester Van Vliet en voorzitter Kleijne van de Raad van Bestuur van Meander grijpen de gelegenheid aan om zich persoonlijk te verbinden aan World Vision, een internationale ontwikkelingsorganisaties waarvan het Nederlandse kantoor in Amersfoort is gevestigd. World Vision helpt kinderen in ontwikkelingslanden (in het bijzonder de meest kwetsbare kinderen) door ze te voorzien van schoon water, goed voedsel, medische voorzieningen, scholing en een veilige leefomgeving. De burgemeester en Kleijne adopteren allebei een meisje met een naam die lijkt op 'Sofie'. Het gaat om Sophia Bondo uit Tanzania (geboren in 2001) en Sofia Sarempa (geboren in 1999) uit Indonesië.

Noot voor de redactie,