Gemeente Tilburg

Nummer
2009108BW
Datum
19 maart 2009

Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart
Samen werken aan een schoon Tilburg

Op zaterdag 21 maart is de landelijke Opschoondag. In Tilburg zijn er twee schoonmaakacties, in de binnenstad en in buitengebied de Moer. U bent van harte welkom daarbij aanwezig te zijn.
Wethouder Johan van den Hout (schoonhouden stad): "Het hele jaar door zet de gemeente zich in voor een schoner Tilburg zonder zwerfafval. Op zaterdag 21 maart staan we nadrukkelijk stil bij de noodzaak hiervan. Onder het mom 'vele handen maken nog schoner' wordt er op een aantal locaties in de binnenstad zwerfvuil opgeruimd en wordt het buitengebied de Moer schoongemaakt."
Binnenstad Tilburg
Samen met wethouder Johan van den Hout gaan partners uit de wijk, medewerkers van het BAT en Stadstoezicht zogeheten 'hotspots' vrij maken van zwerfvuil. Naast zwerfvuil gaan vrijwilligers graffiti verwijderen rondom de Korvelseweg en zal de hondenpoepzuiger van het BAT het aangewezen gebied hondenpoepvrij maken. De schoonmaak in de binnenstad start om 09.30 uur bij wijkcentrum de Nieuwe Stede, Capucijnenstraat 156 en eindigt om 12.00 uur.
Buitengebied de Moer
Daarnaast zal op dezelfde dag een stuk noordelijk buitengebied richting de Moer worden schoongemaakt door Wildbeheer Eenheid De Moer & Omstreken. Dit is een jaarlijks schoonmaakinitiatief door 80 mensen waaronder 45 kinderen. Jaarlijks zorgt dit initiatief voor 14 kuub zwerfafval. De schoonmaak van het buitengebied start om 08.45 uur bij het Moaske in de Moer en eindigt om 13.00 uur.
Landelijke actie
Veel gemeenten, bedrijven en andere organisaties organiseren in het voorjaar opschoon- of schoonmaakacties. Het signaal dat van dergelijke acties uitgaat is groot, maar wanneer meerdere partijen hun krachten bundelen, wordt het bereik nog groter. De Landelijke Opschoondag laat zien dat door het hele land tegelijk wordt gewerkt aan een schone leefomgeving. De actie wordt georganiseerd in het kader van het impulsprogramma Zwerfafval. Dat is een initiatief van VNO-NCW, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Ministerie van VROM, Stichting Nederland Schoon en SenterNovem. Dit persbericht beschrijft activiteiten in Tilburg op initiatief van externe partijen.