Gemeente Delft

Fietsen door de binnentuin van de stedelijke regio

Aanstaande zaterdag, 21 maart, stapt een aantal Delftse gemeenteraadsleden op de fiets om een bezoek te brengen aan Midden-Delfland. Dat doen ze om zich voor te bereiden op de Delftse reactie op het Landschaps Ontwikkelings Plan (LOP) voor Midden-Delfland. Ook Saskia Bolten, projectwethouder van Midden-Delfland is van de partij. Het accent van de fietsroute zal liggen op de stadsranden en de entrees vanuit Delft naar het gebied.

Het Landschapsontwikkelingsplan (LOP) is cruciaal voor de toekomst van Midden-Delfland. Na ruim 30 jaar bescherming door de Reconstructiewet is een actueel toetsings- en beschermingskader voor Midden-Delfland nodig. Want de druk op het gebied is nog steeds erg hoog. Tijdens de slotconferentie op 8 april wordt met bestuurders en raadsleden uit het gebied gesproken over het concept-LOP, opgesteld door een landschapsarchitect in overleg met de vijf betrokken gemeenten en het Hoogheemraadschap. De kernopgave van het LOP is behoud van de authenticiteit en tegelijkertijd invulling geven aan de gewenste en mogelijke economische en ruimtelijke ontwikkelingen.

Vooruitlopend op de gezamenlijke slotconferentie vindt er op woensdag 1 april nog een Delftse bijeenkomst plaats voor belangstellenden en belanghebbenden. Deze wordt van 20.00 tot 22.00 uur gehouden in de kantine van voetbalvereniging Vitesse Delft (sportpark Tanthof Zuid). Iedereen die iets met het gebied heeft wordt uitgenodigd om mee te praten en denken over het concept-LOP zoals dat er nu ligt.

Noot voor de redactie,